Hoț trezit din somn cu mascații. Individul a fost reținut de polițiști

Percheziții la locuința unui tânăr din comuna Ripiceni, bănuit de furturi. S-a întâmplat marți, pe 16 februarie ac., când, în urma descinderilor organizate de polițiști, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.

Operațiunea a fost organizată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au pus în executare, ieri dimineață, două mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Săveni, la două locații de pe raza comunelor Dobârceni și Mihălășeni, folosite de tânărul de 23 de ani din comuna Ripiceni, județul Botoșani.

„Persoana în cauză, cercetată sub aspectul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat, ar fi sustras împreună cu alte persoane necunoscute, în nopțile de 16 spre 17 ianuarie a.c., 22 spre 23 ianuarie a.c. și 30 spre 31 ianuarie a.c., mai multe bunuri reprezentând scule electrice, motorină și produse agricole, dintr-o magazie aparținând unui tânăr de 23 ani din orașul Ștefănești, cauzându-i un prejudiciu în valoare totală estimată la peste 65.000 lei”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Soluţie procedurală propusă după cercetări

Potrivit acelorași surse, în timpul perchezițiilor, anchetatorii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă care prezintă interes în cauză. „Față de suspectul de 23 de ani polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a adăugat Simona Pușcașu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat în vederea administrării în totalitatea a probatoriului, a identificării tuturor persoanelor care au participat la comiterea faptei și pentru recuperarea prejudiciului, urmând ca în funcție de rezultatul cercetărilor să fie propusă o soluție procedurală.

 

Deja ai votat!