Zeci de asistenţi vor să lucreze în centrele de vaccinare

0

Primăria Botoşani a primit zeci de cereri de la asistenţi medicali care doresc să lucreze în cele două centre de vaccinare deschise la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” şi Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”. Mircea Magdalena, administratorul public al municipiului, oficial care coordonează activitatea din cele două centre, a declarat că au fost primite aproximativ 50 de cereri, care vor fi onorate în funcţie de locurile disponibile.

La doctori suntem deficitari. Cine doreşte să lucreze în aceste centre trebuie să se prezinte la Primăria Botoşani şi să depună o cerere la Serviciul resurse umane”, a declarat oficialul.

La aceeastă dată, în cele două centre de vaccinare îşi desfăşoară activitatea 11 medici, 39 de asistenţi medicali şi opt registratori. Personalul din cabinetele şcolare care a lucrat până la reluarea cursurilor îşi continuă activitatea în centrele de vaccinare în week-end.

Personalul din centrele de vaccinare este plătit în funcţie de orele lucrate, în baza situaţiilor vizate de medicul de pe tură şi medicul coordonator al centrului. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, însă până acum nu s-a făcut nicio plată. Până pe 5 martie trebuie să facem borderourile cu situaţia pe luna anterioară, iar ei au termen de 15 zile să fac plăţile”, a mai spus Mircea Magdalena, adăugând că, până la această dată municipalitatea nu a avut probleme cu asigurarea personalului în cele două centre de vaccinare.

Deja ai votat!
se încarcă...