Concurs la IPJ cu final inedit – evaluare psihologică la popotă

Punct final în concursul organizat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) pentru angajarea celor care vor face parte din viitorul Biroul pentru Poliția Animalelor. După susținerea tuturor probelor, inclusiv a interviului de departajare pentru desemnarea ultimului agent, au fost declarați admiși cinci candidați. Este vorba de doi medici veterinari, care vor fi angajați pe posturi de ofițer, și de trei agenți. În schimb, concursul pentru ocuparea unei alte funcții de ofițer va fi reluat, după ce toți candidați care și-au depus dosarele pentru această funcție au fost respinși pe parcurs.

Finalul concursului a fost însă inedit. Cei declarați admiși au fost invitați să susțină evaluarea psihologică pe 16 februarie. Dar nu într-un cadru obișnuit, ci la popota IPJ. Asta pentru că, din cauza situației generată de pandemie, organizatorii concursului au trebuit să facă triajul epidemiologic și să asigure distanța dintre persoane.

Campania de angajare derulată de IPJ Botoșani a fost lansată în luna decembrie 2020 și a atras inițial 97 de tineri, deși era vorba de numai de șase posturi – unul de ofițer, două de medici veterinari și trei de agenți. Pentru prima dată în istorie, înscrierile s-au făcut numai on-line, iar din acest motiv mulți dintre candidați au fost respinși după analizarea dosarelor, întrucât nu au depus toate actele necesare. În plus, au existat persoane care au depus documente emise pentru un alt concurs organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

 

Deja ai votat!