Preoteasa Alexandrina Diaconu a fost condusă pe ultimul drum de zeci de preoţi şi credincioşi (video)

Preoteasa Alexandrina Diaconu a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de zeci de preoţi în frunte cu PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal. La slujbă au participat zeci de botoşăneni, care au preţuit-o şi apreciat-o şi au dorit să-i aducă un ultim omagiu. Slujba de înmormântare a fost oficiată în condiţii speciale, ştiut fiind faptul că preoteasa Alexandrina Diaconu a fost răpusă de Covid.

La durerea familiei părintelui Grigore Diaconu s-a alăturat cu rugăciune şi cu un cuvânt de îmbărbătare şi compasiune, PF Daniel, Patriarhul României, dar şi ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Varlaam Ploieşteanul a fost cel care a citit mesajul transmis de PF Daniel, Patriarhul României.

Doamna Alexandrina Diaconu – un model de soţie şi mamă creştină

Cu profundă întristare am aflat de vestea trecerii din această viaţă a doamnei Alexandrina Diaconu, soţie devotată, mamă jerfelnică şi fiică evlavioasă a Bisericii noastre. Iubită de cei din jur şi de familia sa, doamna Alexandrina Sanda Diaconu reprezintă pentru cei care au cunoscut-o şi iubit-o un model de soţie şi mamă creştină, care şi-a dedicat întreaga viaţă familiei sale, având conştiinţa profundă a datoriei împlinite. Cu mare dragoste faţă de Dumnezeu şi de valorile familiei creştine, doamna Alexandrina Diaconu a înţeles că familia este un sprijin deosebit pentru preot în activitatea sa pastorală, asumându-şi astfel dificultăţile vocaţiei familiei preoţeşti şi urmând soţului acolo unde biserica l-a chemat la slujire”, a transmis Patriarhul Daniel.

Totodată, acesta a reamintit că timp de 51 de ani, prezbitera Alexandrina Diaconu, „harnică şi darnică, înţeleaptă şi răbdătoare, unind rugăciunea cu munca” a fost susţinătoarea lucrărilor misionare şi pedagogice ale părintelui Grigore Diaconu, precum şi a tuturor realizărilor familiei sale.

Plină de credinţă şi speranţă, de bunătate şi smerenie, doamna Alexandrina Diaconu a avut mereu o ţinută morală demnă şi o înţelegere profundă a rostului vieţii, a încercărilor şi suferinţelor, a bucuriei şi binecuvântării lui Dumnezeu. Familia, prietenii şi apropiaţii ei trăiesc astăzi această pierdere ca o durere profundă care nu poate fi alinată decât prin rugăciune şi prin comemorare pioasă şi recunoscătoare pentru ceea ce doamna Alexandrina Diaconu a dăruit de-a lungul întregii sale vieţi. În aceste momente grele pentru întreaga familie şi pentru cei care au cunoscut-o şi preţuit-o, vă adresăm condoleanţe şi vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

Doamna Sanda, prin delicateţea sa, prin manierele de cea mai înaltă clasă aristocratică, a aparţinut vremii ei

La rândul său, PS Varlaam Ploieşteanul a arătat că „doamna Sanda, prin delicateţea sa, prin manierele de cea mai înaltă clasă aristocratică, a aparţinut vremii ei, dar prin modul cum şi-a înţeles misiunea de preoteasă, am văzut la ea tradiţia dintotdeauna a bisericii noastre, tradiţie în care preoteasa era mâna cea dreaptă sau chiar ambele mâini ale preotului”. „Dumnezeu în noaptea premergătoare mutării doamnei Alexandrina la lăcaşul cel de lut a îmbrăcat întreaga zonă a Botoşanilor în această haină albă a zăpezii curate şi strălucitoare, ca semn că primeşte sufletul roabei sale Alexandrina preoteasa în lumina Feţei Sale, în împărăţia cea netrecătoare a Preasfintei Treimi. Dumnezeu să odihnească sufletul ei cu drepţii iar amintirea ei să o păstrăm ca pe o făclie aprinsă cu toţii în suflet”, a mai spus PS Varlaam Ploieşteanul.

Preoteasa Alexandrina Diaconu a fost înmormântată în Cimitirul Eternitatea. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Deja ai votat!