spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSindicaliştii din asistenţa socială ies în stradă

Sindicaliştii din asistenţa socială ies în stradă

Reprezentanţi ai Sindicatului „Impact” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, alături de alţi sindicalişti din ţară, au protestat ieri în faţa Guvernului.

Camelia Socianu, liderul Sindicatului „Impact” şi prim vicepreşedintele Federaţiei Pro.Asist, a fost unul dintre cei mai vocali protestatari. Ea s-a adresat premierului Florin Cîţu căruia i-a transmis că un asistent maternal primeşte 1500 de lei lunar, în timp ce un asistent personal ia 1400 de lei. „Nu vrem să mai fim bătaia de joc a dumneavoastră, domnule Cîţu! Toţi guvernanţii şi-au bătut joc şi au făcut promisiuni pentru asistenţa socială. Dumneavoastră ştiţi cu cât se creşte un copil? Nu cred că 600 de lei, cât se dă la un asistent maternal acoperă cheltuielile”, i-a transmis Camelia Socianu premierului.

O altă nemulţumire a protestatarilor este generată de neacordarea voucherelor de vacanţă, care, potrivit Cameliei Socianu, „erau ca o gură de aer”.

Asistenţa socială trebuie să stea cu capul în pământ să nu vadă lumina, să nu poată să-şi asigure nici măcar traiul zilnic? Domnule Cîţu, reveniţi-vă! Să ştiţi că noi chiar dacă suntem în toată ţara şi în toate văgăunile numite sate, că aşa consideraţi dumneavoastră, putem să ne adunăm şi să vă dărâmăm  de acolo, de pe piedestalul pe care v-aţi urcat! Să vă fie ruşine, domnule Cîţu şi dumneavoastră şi celor pe care-i conduceţi şi Ministerului Muncii care nu mai au profesionişti în asistenţă socială”, a mai spus Camelia Socianu.

Ea a apreciat că funcţionarii din sistem au ajuns „bătaia de joc a tuturor celor care guvernează de mai mulţi ani încoace”.

Arătaţi că sunteţi uman şi că ţineţi la acest popor. Noi, cei din asistenţa socială avem suflet şi vom lupta cu sufletul pentru că doar aşa putem să îngrijim şi copiii şi vârstnicii”, a afirmat Camelia Socianu.

Liderul Sindicatului „Impact” l-a invitat pe premier să discute cu protestatarii

Am venit de la Botoşani, Hunedoara, Suceava, Prahova, Teleorman. Ialomiţa, Vâlcea. Suntem din toate colţurile ţării. Ferească Dumnezeu cel sfânt să ne pogorâm noi în Bucureşti cu toţii şi vă spunem că şi chiar dacă ar fi toţi jandarmii şi cât ar fi Guvernul de păzit, tot vă putem de jos! Domnule Cîţu, reveniţi-vă sau o să facem tot posibilul să vă reveniţi pentru că asta o să vă cerem noi! Viaţa învaţă că aşa cum urci, poţi să şi cobori. Asta înseamnă asistenţa socială, lucrul cu omul şi implicare. Asta-i! La muncă, dragi colegi şi să facem să venim cât mai mulţi să dăm jos acest Guvern pentru că ei nu sunt pentru oameni”, a concluzionat Camelia Socianu.

Sindicaliştii din sistem nu acceptă măsurile de austeritate anunţate de guvernanţi şi sunt decişi să continue protestele.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...