Inedit – suspecții puși pe furat sunt frați gemeni. Ei au dat o lovitură care a intrat în istorie

Cei doi bărbați bănuiți de comiterea mai multor spargeri în municipiul Botoșani, reținuți miercuri de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au fost eliberați. Cercetați pentru furt calificat, distrugere, violare de domiciliu și uciderea animalelor cu intenție, Eusebio Laurian și Eduard Romulus Ștefănescu, ambii în vârstă de 45 de ani, au fost prezentați joi în fața judecătorilor de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Botoșani cu propunere de arestare preventivă. În urma dezbaterilor, instanța a respins cererea procurorilor și a dispus plasarea celor doi sub control judiciar pe o durată de 60 de zile.

Măsuri şi obligaţii impuse de instanţă

Potrivit deciziei judecătorilor, suspecții trebuie să respecte mai multe măsuri și obligații. Ei s-au ales însă și cu o serie de interdicții. Astfel, ei nu au voie să comunice între ei, direct sau indirect, și nici să plece din țară. Totodată, bărbații nu au voie să intre în localuri publice în care se consumă băuturi alcoolice și nu au voie să dețină, să folosească şi nici să poarte nici o categorie de arme.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean spun că cei doi ar fi acționat în perioada perioada 13 septembrie 2020 – 15 februarie 2021, când au spart mai multe societăți comerciale și locuințe de pe raza municipiului Botoșani, de unde au furat sticle cu băuturi alcoolice, un televizor LCD, un telefon mobil și o bicicletă. De asemenea, pe 13 septembrie 2020, cei doi au pătruns, fără drept, în curtea locuinței unei femei din municipiul Botoșani, au distrus un geam al locuinței, după care au ucis cu intenție doi pui de pisică ce aparțineau proprietarei locuinței.

Şcoală abandonată în favoarea furturilor

Cei doi sunt frați gemeni, iar în trecut au mai fost implicați și în alte furturi. De altfel, ei au intrat în istoria poliției în urmă cu mai bine de 20 de ani, când au furat instrumentele ansamblului folcloric „Rapsozii Botoșanilor”. După ce au fost condamnați la închisoare cu executare, frații Ștefănescu au ajuns în pușcărie și au înființat o formație „Plai moldovenesc”, cunoscută și sub numele de „Rapsozii pușcăriilor”. Ba mai mult, Eusebio a creat o vioară, care a fost utilizată în cadrul concertelor susținute de trupa „Jail Project”, o altă formație înființată în spatele gratiilor. Foști elevi ai Liceului de artă „Ștefan Luchian”, frații Ștefănescu au renunțat la studii în clasa a X-a. Ulterior, ei au cochetat și cu formațiile de muzică din oraș, inclusiv cu trupa „Seism”, după care au ajuns să comită tot felul de infracțiuni, iar viața lor s-a schimbat în mod radical.

 

Deja ai votat!