vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTJudeţul Botoşani nu mai are şcoli în scenariul roşu (lista şcolilor)

Judeţul Botoşani nu mai are şcoli în scenariul roşu (lista şcolilor)

De săptămâna viitoare se modifică substanţial activitatea unităţilor de învăţământ în privinţa scenariilor după care îşi desfăşoară activitatea.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că 297 de unităţi de învăţământ (62,13%)  îşi vor desfăşura activitatea după scenariul verde, cu prezenţa tuturor elevilor la şcoală. În scenariul galben se vor afla 181 de unităţi de învăţământ (37,87%).

Altfel spus, la nivelul judeţului Botoşani, 48.286 de elevi (76,99% din totalul populaţiei şcolare) vor veni la şcoală, în timp ce 14.435 de elevi, reprezentând 23,01% din totalul populaţiei şcolare, îşi vor desfăşura activitatea online.

Potrivit oficialului, şcolile din municipiul Dorohoi au intrat în scenariul verde, în timp ce, la nivelul municipiului Botoşani, unităţile de învăţământ rămân în scenariul galben.

Situaţie aprobată de CJSU

Situația privind actualizarea scenariilor de desfășurare a activității didactice începând cu data de 22 februarie 2021 în unitățile de învățământ din județul Botoșani, aprobate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani

 

 

 

Scenariile după care îşi desfăşoară activitatea grădiniţele şi şcolile

Scenariul verde se aplică în localităţile unde incidenţa (numărul de persoane infectate cu noul coronavirus raportat la populaţia din comunitatea respectivă – n.r.) este sub 1 la mia de locuitori, aici toți copiii mergând la școală și la grădință.

Scenariul galben se aplică în comunităţile unde incidența este peste 1,5 şi sub 3 la mia de locuitori. În unităţile care aplică acest scenariu, copiii merg la grădiniță, cei din clasele I-IV, dar şi colegii lor din clasele a VIII-a şi a XII-a au ore la şcoală. Ceilalţi elevi au ore în mediul online.

Scenariul roșu este valabil în localităţile unde incidența este de peste 3 la mia de locuitori. În aceste localităţi merg fizic la ore doar copiii de grădiniță și clasele I-IV la școală, restul vor face școala online.

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid şi se merge doar pe şcoala online.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...