sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTPreot Grigore Diaconu - "Am trăit – toți ai familiei – sub...

Preot Grigore Diaconu – „Am trăit – toți ai familiei – sub grija lui Dumnezeu și a preotesei Alexandrina”

Profund marcat de pierderea celei care timp de 51 de ani i-a fost alături, dar în acelaşi timp şi impresionat de toţi cei care i-au fost alături în aceste zile de grea încercare, părintele Grigore Diaconu a transmis un mesaj de mulţumire.

Se vede că Dumnezeu a dorit să pornesc  pe calea preoției, cu misia zidirii de suflete, alături de preoteasa Alexandrina.

Iată, au trecut 51 de ani de  când, suflet  lângă suflet, am trudit cu fapta și cu gândul pentru  binele  enoriașilor din jur, al propriilor copii și nepoți.

Când m-au ros îndoielile, când mă încerca ispita de a ceda în fața greutăților, când mi se părea că nu voi putea merge mai departe în împlinirea misiei hărăzită de Dumnezeu, preoteasa Alexandrina mi-a fost umăr de sprijin, a știut să aleagă vorba de îmbărbătare, mi-a așezat dinainte hrana de pe masă și, mai ales, hrana sufletească trebuitoare.

În fiecare cărămidă din zidirile celor 13 biserici înălțate în județ în vremea în care am ocupat poziția onorantă de protopop al județului, se află și o firimitură din sufletul preotesei Alexandrina.

Felul în care arată Seminarul din Botoșani, amenajările din spațiile de recuperare medicală de la Spitalul de copii din Botoşani, reabilitarea Bisericii Cuvioasa Parascheva din Botoşani – toate aceste obiective  – şi altele încă -poartă şi ceva din ştiinţa şi frumuseţea sufletească a preotesei Alexandrina.

Acum, la momente de grea cumpănă sufletească, iau seama cu şi mai multă pregnanţă, la faptul că am oferit enoriaşilor din parohiile în care am slujit, comunităţilor în care am trăit, un model de familie creştină devotată Domnului şi, deopotrivă, credincioşilor din preajmă.

Cele două fiice, ginerii, nepoţii au beneficiat din plin de virtuţile femeii creştine înmănuncheate în sufletul şi  viaţa de fiecare zi a preotesei Alexandrina.

În proporţie covârşitoare realizările vieţii mele le datorez, sigur, lui Dumnezeu, dar şi preotesei Alexandrina.

Cu siguranţă, Domnul îi va preţui sacrificiile făcute în viaţa pământeană.

 Mulţumesc P.F. Daniel, Patriarhul României, pentru cuvintele de îmbărbătare conţinute în Mesajul adresat!

 Mulţumesc Î.P.S. Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei pentru alesele cuvinte de sprijin.

 Mulţumesc P.S. Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal care s-a aflat în fruntea soborului de preoţi care a oficiat slujba de înălţare la Domnul!

Mulțumesc Părintelui Protopop și colegilor preoți!

Mulţumesc enoriaşilor care – în condițiile speciale existente – au  fost alături  de mine și familie – atât la slujba de la cimitir cât și prin mesajele adresate!

Fie ca bunul Dumnezeu să prețuiască munca și rugăciunea celei care a fost o soție, mamă și bunică cu totul deosebită, preoteasa Alexandrina Diaconu”, a transmis preotul Grigore Diaconu.

Dumnezeu să o odihnească în pace pe preoteasa Alexandrina Diaconu şi să dea familiei putere să treacă peste această imensă durere!

                       

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14 ° C
16.5 °
13.6 °
44 %
5.1kmh
71 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...