Municipalitatea va realiza un muzeu într-un beci din Centrul Istoric (video)

Municipalitatea botoşăneană va realiza Muzeul Transfrontalier Multimedia al Diversității Culturale, în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, Programul Comun România – Ucraina 2014-2020. Muzeul va fi amenajat într-un beci din Centrul Istoric. Acest proiect le garantează botoșănenilor și turiștilor o experiență inedită.

Documentaţia pentru avizarea lucrărilor de intervenţii include şi un film 3D prezentat de primăria botoșăneană. Echipa de proiect va organiza întâlniri cu persoane interesate din instituții de cultură și organizații non-guvernamentale, reprezentanți ai etniilor și membri ai comunității interesați să contribuie la crearea suportului informațional al muzeului.

Muzeul nu este doar al Primăriei, ci al botoșănenilor, pe care îi rugăm să se implice pentru ca împreună să realizăm un produs turistic unic în regiune”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Beciurile din Centrul Istoric vor fi scanate

Una dintre cele mai așteptate activități din cadrul proiectului va fi scanarea beciurilor din Centrul Istoric, cu utilizarea celor mai noi tehnologii. Dacă, în urma scanării, se va confirma mitul potrivit căruia așa zisele „catacombe” din centrul orașului creează un labirint subteran, municipalitatea va accesa noi finanțări pentru punerea lor în valoare.

Proiectul „Întoarcere la rădăcinile noastre comune” este implementat de Primăria Municipiului Botoșani, în calitate de lider de parteneriat, alături de Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani, iar din Ucraina partenerii proiectului sunt Direcția pentru Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk și Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală și Regională.

Partenerii din Ucraina vor înființa un muzeu dedicat armelor, într-o clădire de patrimoniu din orașul Ivano Frankivsk.

Valoarea acestui proiect este de 938.560 de euro, 520.800 de euro urmând a reveni municipalităţii botoşănene.

Deja ai votat!