Zeci de solicitări pentru continuarea activităţii didactice în mediul online

94 de elevi şi 15 cadre didactice botoşănene au solicitat să-şi continue activitatea în mediul online. Solicitarea cadrelor didactice s-a soldat cu multe comentarii, unii botoşăneni apreciind că acestea trebuie să se prezinte la şcoală, deoarece „au stat destul acasă”.„Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei prevede destul de clar că persoana care se încadrează într-o categorie de risc, având în vedere starea de sănătate, are dreptul de a nu intra în contact cu şcoala şi atunci poate preda de acasă”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cadrele didactice aflate în grupa de risc – vârstnici, diabet zaharat sau alte boli cronice, imunitate deficitară – pot desfăşura activităţi în sistem online numai după ce prezintă un document emis de medicul de medicina muncii.

Totodată, preşcolarii şi elevii diagnosticaţi cu boli respiratorii cronice severe, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiţi de prezenţa fizică în şcoală. În categoria elevilor care îşi pot continua activitatea online intră şi cei care locuiesc cu o persoană care face parte dintr-o grupă de risc.

 

Deja ai votat!