Amenzi de 38.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a pandemiei

Autoritățile din județ, împreună cu instituțiile de control, continuă acțiunile pentru limitarea pandemiei de COVID-19. În perioada 20-21 februarie a.c., polițiștii botoșăneni, sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul populației.

Controalele au vizat verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, cât și în mijloacele de transport în comun. Astfel, pe raza județul au fost organizate 16 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 170 de locații de interes.

„În urma neregulilor constatate echipele de control au aplicat 154 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 38.000 de lei, dintre acestea 112 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

 

Deja ai votat!