Asalt la Ministerul Justiției. Sindicaliștii din Penitenciarul Botoșani la ușa ministrului

Zeci de angajați ai Penitenciarului Botoșani, înscriși în Sindicatul „Novo Legis”, au pichetat astăzi sediul Ministerului Justiției, în semn de protest față de măsura anunțată de guvernanți privind înghețarea salariilor din sistemul bugetar. Totodată, sindicaliștii au dorit să-și arate nemulțumirea față de lipsa soluțiilor din partea Ministerului Justiției vizavi de problemele din sistem. La acțiunea de protest de astăzi au participat angajați din mai multe unități de detenție din țară, afiliați la cele patru federații reprezentative din Administrația Națională a Penitenciarelor.

La ora 10.45, cei patru reprezentanți ai federațiilor s-au intâlnit cu ministrul Justiției, Stelian Ion, și au rediscutat lista de revendicări, dar și problemele ridicate de angajați, ministrul angajându-se că în două săptămâni va semna ordinul privind plata sporului de 75% pentru activitatea desfășurată în zilele de sâmbată și duminică, și va elabora proiectul de ordin al ministrului privind acordarea sporului de specialist de clasă și polițiștilor de penitenciare.

„Țara arde din cauza măsurilor de austeritate pe care acești guvernați le adoptă contra tuturor claselor socio-profesionale, iar aceștia ne tratează cu indiferență. Protestele vor continua conform calendarului organizat de către cele patru federații reprezentative din sistemul penitenciar, până când aceștia vor respecta legea”, a arătat Răzvan Chilărașu, vicepreședinte Federației Polițiștilor de Penitenciare și liderul Sindicatului „Novo Legis” din Penitenciarul Botoșani.

Protestele polițiștilor de penitenciare au început încă de la sfârșitul anului trecut și au fost generate de lipsa de soluții, dar mai ales de reacție, a ministrului Justiției care a recepționat în mai multe rânduri, atât direct cât și în scris, problematica, fără a oferi niciun răspuns în termenul asumat.

Acțiunile de protest anunțate de sindicaliști se vor relua cu regularitate la interval de două săptămâni, cu modificarea locațiilor de protest. Săptămâna aceasta, pichetări vor mai fi organizate joi, 25 februarie a.c., la Penitenciarele Aiud, Gherla și Miercurea Ciuc.

Deja ai votat!