Bătrâni arşi în propriile case

Un bătrân, în vârstă de 85 de ani, se zbate între viaţă şi moarte după ce a ajuns la spital cu arsuri grave.

Bărbatul, din localitatea Stânceşti, a fost găsit de vecini prăbuşit în zăpada din faţa casei. Din câte se pare, acesta ar fi încercat să aprindă focul în sobă cu un lichid inflamabil, iar în momentul în care a aprins flacăra, aceasta a izbucnit cu putere. Flama i-a cuprins faţa, mâinile, dar şi o parte din haine. Probabil în încercarea de a stinge hainele acesta a ieşit în curtea casei, fiind găsit prăbuşit în zăpadă.

Vecinii au apelat imediat serviciul 112, iar la faţa locului a ajuns în scurt timp o ambulanţă cu medic, care i-a acordat primul ajutor bătrânului şi l-a transportat la Urgențe. „Pacientul prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare, feţei şi omoplaţilor. A fost toaletat la faţa locului, pe cât posibil, preluat în folie şi transportat la Urgențe”, a precizat medicul primar Liviu Stan, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoșani.

Bărbatul a fost preluat de cadrele medicale din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) unde i-a fost aplicat protocolul medical în astfel de cazuri, starea lui fiind una foarte gravă. „Pacientul a fost intubat şi transferat pe secția de terapie intensivă. A suferit arsuri de gradele II, III şi IV”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, din cadrul UPU-SMURD.

Mamă şi fiu ajunşi la spital

Cu o zi mai devreme, alţi doi pacienți, mamă şi fiu, au ajuns la spital cu arsuri după un incendiu care a avut loc în propria gospodărie. Întâmplarea a avut loc în comuna Dracşani, în seara zilei de vineri, în casa în care locuiau bărbatul de 51 de ani, împreună cu mama lui de 77 de ani.

Incendiul a fost stins de pompierii solicitaţi de vecini prin 112 de la Botoșani, iar cei doi au fost preluaţi de două ambulanţe şi transportaţi la spital. Bărbatul de 51 de ani a suferit arsuri la nivelul tălpilor, în timp ce mama acestuia a suferit arsuri la nivelul picioarelor şi spatelui.

Deja ai votat!