Gropi plombate cu pavele

Muncitorii firmei care are contract cu municipalitatea pe întreţinere şi reparaţii străzi au început să plombeze gropile apărute pe străzi. „Acţionăm în acest moment pentru a repara gropile de pe străzi. Am intervenit pe strada Pacea şi continuăm cu alte străzi cu trafic intens, unde intervenim cu pavele pentru a astupa aceste gropi. Este o soluţie temporară pentru că, din cauza temperaturilor scăzute, nu putem turna asfalt”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că se poate folosi la gropi asfalt la rece, dar este foarte costisitor. „Preferăm să reparăm străzile cu aceste pavele pentru că într-un interval de timp de aproximativ o lună, constructorii vor porni staţiile de asfalt şi vom putea plomba suprafeţe mai mari decât am face-o acum cu acest asfalt la rece, care nu este foarte rezistent. L-am testat în capătul liniei 1, acolo unde întorc maşinile în sens giratoriu şi acest asfalt a sărit. Aşteptăm sezonul cald pentru o soluţie definitivă, dar acolo unde nu s-a mai putut circula şi erau gropi foarte adânci, am intervenit cu pavele”, a explicat primarul.

Primarul a dat asigurări că vor fi astupate toate gropile de pe străzi.

Imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările şi pe strada Viilor. Acestea sunt în continuarea lucrărilor de pe strada Maior Ignat, reabilitată anul trecut. De pe strada Viilor vor fi scoase şi dalele de tramvai, lucrare aşteptată şi solicitată de câţiva ani de foarte mulţi botoşăneni.

Deja ai votat!