Locuință cuprinsă de flăcări, din cauza unui scurtcircuit

O locuință din satul Hilișeu Crișan (comuna Hilișeu Horia) a fost cuprinsă de flăcări, azi dimineață, incendiul fiind declanșat cel mai probabil de un scurtcircuit electric. Focul a lăsat în urmă pagube, bunurile dintr-o cameră și acoperișul locuinței fiind distruse în totalitate.

Incendiul a izbucnit în zorii zilei, iar la fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă. „La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile dintr-o cameră, acoperișul casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga clădire”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, pompierii recomandă populației:

✔ Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

✔ Nu interveniţi asupra contorului electric;

✔Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

✔Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

✔Verificaţi periodic cablurile de alimentare ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

✔Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

✔Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

✔Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.

 

Deja ai votat!