Amendă uriaşă pentru Spitalul Dorohoi (video)

Spitalul Municipal Dorohoi a fost amendat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, a declarat, marţi, prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, unitatea medicală din Dorohoi a primit o sancţiune contravenţională de 10.000 de lei ca urmare a lipsei autorizaţiei pentru pavilionul Chirurgie. „Este o situaţie care trenează de cinci ani de zile şi care nu mai poate continua aşa. Sunt măsuri sancţionatorii care trebuiau luate pentru că altfel nu există o aplecare a conducătorilor instituţiilor respective pentru rezolvarea problemelor care ţin de securitatea la incendiu. Controalele sunt în desfăşurare în toate unităţile medicale din judeţul Botoşani şi în toate unităţile de asistenţă medico-socială”, a afirmat prefectul Dan Nechifor.

Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieş, a declarat că sancţiunea primită de unitatea pe care o conduce a fost aplicată ca urmare a faptului că scara de evacuare nu îndeplineşte condiţiile impuse de lege, prin urmare, neputând fi obţinută autorizaţia din partea ISU. El susţine că în prezent se lucrează la proiectul privind construirea unei scări exterioare, iar ulterior, cel mai probabil pe parcursul acestui an, va fi lansată execuţia lucrării. „Scările de evacuare nu au 2,20 metri, conform standardelor în vigoare, pentru evacuarea pacienţilor cu tot cu paturi. A fost un proiect anul trecut, s-a licitat, a câştigat o firmă, dar s-a constatat că proiectul este incomplet. Acum am reluat proiectul şi vom face ceea ce trebuie să facem anul acesta”, a precizat chirurgul Valerian Andrieş.

De asemenea, electricianul de la Spitalul Municipal din Dorohoi a fost amendat cu 1.000 de lei ca urmare a faptului că iluminatul de securitate pentru evacuare nu este menţinut în totalitate în stare de funcţionare, neasigurându-se astfel condiţii de evacuare şi salvare în siguranţă a utilizatorilor în cazul izbucnirii unui incendiu.

Deja ai votat!