vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTUn nou spectacol organizat de tinerii talentaţi din Cenaclul de Vineri

Un nou spectacol organizat de tinerii talentaţi din Cenaclul de Vineri

Duminică seară, pe scena Old School, a avut loc un show care a încântat botoșănenii, reușind să îi strângă în număr mare în fața talentelor muzicale dar și a valorii pe care tinerii botoşăneni o arată.

După o lungă pauză pentru cei ce frecventează manifestările culturale care au loc din vară în localul marca Gelu Graur prin care se promovează tinerii botoșăneni, s-a revenit în Old School cu un recital.  Spectacolul a impresionat puternic tinerii și adulții, care s-au făcut parcă una și aceeași mulțime, cu aceleași idealuri și bucurii, chiar în condiţiile în care au fost respectate toate măsurile impuse de actuala criză sanitară.

Spectacolul organizat de Cenaclul de Vineri, condus de Marieva Roșu și sprijinit puternic de Gelu Graur, a avut ca scop refacerea unei seri interbelice de romanțe și lăutărie, bifând melodii ale Mariei Tănase, Ileanei Sărăroiu şi Gică Petrescu.

România Old School„, așa cum a fost intitulat spectacolul găzduit de localul iubit de public pentru muzica bună pe care o propune, a adus voci promițătoare, toate școlite pe băncile Liceului de Artă „Ștefan Luchian” – Cătălina Vecliuc (clasa a XII-a), Elisabeta Șeremet (Clasa a IX-a), Marieva Roșu (Clasa a X-a), debutul promițător al lui Nectarie Cazaciuc (Clasa a IX-a), cât și acompaniamentul live al lui Adrian Mircescu (Clasa a IX-a) și Angel Babii (Clasa a X-a).

Muzică bună şi o expoziţie de bijuterii 

Seara, pe de-o parte cu un iz mieros de romantism în stilul Dragobetelui ce se apropie, pe de alta cu stilul tineresc și plin de viață al unei imaginate cârciumi vechi și pline de cochetării și muzică autentică, a propus și o expoziție de bijuterii de cupru hand made, încrustate cu pietre prețioase de tot felul, realizate de botoșăneanca Gabriela Hrițcu”, a spus Marieva Roşu.

Răsplătiţi cu multe aplauze și cu multă bucurie, acompaniați de public în multe dintre cântecele interpretate, tinerii Cenaclului de Vineri au readus mai mult și mai bine decât ar fi crezut chiar și ei spiritul unor ani dispăruți și atât de frumoși în întreaga lor valoare culturală și artistică.

Se spune că tineretul uită adesea și încearcă mereu să aducă noul și revolta în toate, cu atât mai mult în artă. Grupul acesta de oameni frumoși care a reușit duminică seară să aducă veselia cu o mică întoarcere în timp demonstrează că pentru artiștii ce vor să fie artiști în toate, trecutul glorios va fi mereu un punct de referință, reinterpretat ori brut, însă mereu parte din noi, din cultura și din evoluția noastră. Orice s-ar spune, artistul rămâne omul care visează la sine și la lume în alte vremuri…„, a concluzionat Marieva Roșu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...