Un nou spectacol organizat de tinerii talentaţi din Cenaclul de Vineri

Duminică seară, pe scena Old School, a avut loc un show care a încântat botoșănenii, reușind să îi strângă în număr mare în fața talentelor muzicale dar și a valorii pe care tinerii botoşăneni o arată.

După o lungă pauză pentru cei ce frecventează manifestările culturale care au loc din vară în localul marca Gelu Graur prin care se promovează tinerii botoșăneni, s-a revenit în Old School cu un recital.  Spectacolul a impresionat puternic tinerii și adulții, care s-au făcut parcă una și aceeași mulțime, cu aceleași idealuri și bucurii, chiar în condiţiile în care au fost respectate toate măsurile impuse de actuala criză sanitară.

Spectacolul organizat de Cenaclul de Vineri, condus de Marieva Roșu și sprijinit puternic de Gelu Graur, a avut ca scop refacerea unei seri interbelice de romanțe și lăutărie, bifând melodii ale Mariei Tănase, Ileanei Sărăroiu şi Gică Petrescu.

România Old School„, așa cum a fost intitulat spectacolul găzduit de localul iubit de public pentru muzica bună pe care o propune, a adus voci promițătoare, toate școlite pe băncile Liceului de Artă „Ștefan Luchian” – Cătălina Vecliuc (clasa a XII-a), Elisabeta Șeremet (Clasa a IX-a), Marieva Roșu (Clasa a X-a), debutul promițător al lui Nectarie Cazaciuc (Clasa a IX-a), cât și acompaniamentul live al lui Adrian Mircescu (Clasa a IX-a) și Angel Babii (Clasa a X-a).

Muzică bună şi o expoziţie de bijuterii 

Seara, pe de-o parte cu un iz mieros de romantism în stilul Dragobetelui ce se apropie, pe de alta cu stilul tineresc și plin de viață al unei imaginate cârciumi vechi și pline de cochetării și muzică autentică, a propus și o expoziție de bijuterii de cupru hand made, încrustate cu pietre prețioase de tot felul, realizate de botoșăneanca Gabriela Hrițcu”, a spus Marieva Roşu.

Răsplătiţi cu multe aplauze și cu multă bucurie, acompaniați de public în multe dintre cântecele interpretate, tinerii Cenaclului de Vineri au readus mai mult și mai bine decât ar fi crezut chiar și ei spiritul unor ani dispăruți și atât de frumoși în întreaga lor valoare culturală și artistică.

Se spune că tineretul uită adesea și încearcă mereu să aducă noul și revolta în toate, cu atât mai mult în artă. Grupul acesta de oameni frumoși care a reușit duminică seară să aducă veselia cu o mică întoarcere în timp demonstrează că pentru artiștii ce vor să fie artiști în toate, trecutul glorios va fi mereu un punct de referință, reinterpretat ori brut, însă mereu parte din noi, din cultura și din evoluția noastră. Orice s-ar spune, artistul rămâne omul care visează la sine și la lume în alte vremuri…„, a concluzionat Marieva Roșu.

Deja ai votat!