Zeci de elevi şi cadre didactice diagnosticaţi cu Covid. Şcolile afectate (video)

Șase elevi și un cadru didactic din județul Botoșani au fost diagnosticaţi cu Covid19 în ultimele 24 de ore.

Este vorba despre doi frați de la Liceul Pedagogic, unul elev de clasa V-a și un altul de clasa I, contaminarea fiind în familie. De asemenea, alți doi frați, elevi la Școala 17 Botoșani, din clasa VI-a și a IV-a, au fost depistați pozitiv Covid, focarul fiind tot în familie. Și la Școala 7 din Botoșani a fost depistat cu Covid un elev de clasa II-a, dar și o elevă de la o școală postliceală din Botoșani. Printre cei depistați pozitiv în ultimele 24 de ore se numără și o învățătoare de la Liceul Pedagogic Botoșani.

Pe lângă aceştia, alţi zece elevi şi 14 cadre didactice din judeţ au fost diagnosticaţi cu Covid în această perioadă.

Nu mai puţin de şase clase sau grupe sunt în prezent la domiciliu, ca urmare a pozitivării unor colegi sau a cadrelor didactice. Unităţile de învăţământ afectate până în prezent sunt Grădiniţa 19, Şcoala 7, Școala „A.I. Cuza” Dorohoi, Liceul Sanitar, Liceul Pomârla şi Şcoala 17. În total, 152 de elevi sunt la domiciliu. ”Elevii care au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus s-au contaminat din focare familiale și nu din școală. Asta a reieșit din anchetele epidemiologice”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Cele mai multe îmbolnăviri sunt în municipiul Botoşani

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a raportat, ieri, 53 de noi cazuri de coronavirus în județ. Potrivit DSP, cele mai multe îmbolnăviri, respectiv 27, sunt în municipiul Botoșani, trei în Bucecea, câte două cazuri în Bălușeni, Cristești și Drăgușeni, iar câte un caz la Albești, Cordăreni, Cristinești, Dângeni, Darabani, Dorohoi, Hudești, Ibănești, Lunca, Răchiți, Ripiceni, Ștefănești, Știubieni, Vârfu Câmpului, Vlădeni, Vorniceni și Vorona.

Rata de infectare la nivelul municipiului Botoșani este de 2,41 la mia de locuitori, iar la nivelul județului de 1,12 la mie.

În total, de la începutul pandemiei, au fost depistaţi 10.639 de botoşăneni cu virusul SARS-CoV-2. Dintre aceştia, în prezent mai sunt bolnave de Covid 511 persoane, în timp ce 9.648 au fost declarate vindecate. Din păcate, 480 de botoşăneni au pierdut lupta cu din cauza Covid.

Creşte numărul deceselor la nivel naţional

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore au fost raportate 3.382 de cazuri noi de COVID-19 din 32.980 de teste efectuate, PCR și teste rapide. În acest interval a fost înregistrată o creştere a numărului de decese zilnice, în ultimele 24 de ore murind 119 români. De asemenea, la ATI numărul pacienţilor a ajuns la 978.

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 784.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea 728.252 s-au vindecat, iar 20.013 au decedat.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.463.

Deja ai votat!