Şedinţă pe tema gropilor rămase pe străzi după intervenţiile Nova Apaserv

Primarul Cosmin Andrei, alături de alţi şefi din primărie, s-a întâlnit astăzi cu Gabriel Cîrlan şi Romeo Obuf, director general, respectiv director operaţional al Nova Apaserv. Oficialii s-au întâlnit pentru a discuta pe tema încheierii unui protocol în baza căruia municipalitatea să acopere gropile rămase după rezolvarea unor avarii, iar banii să fie scăzuţi din factura pentru apa meteorică. Şi asta pentru că botoşănenii sunt nemulţumiţi că nu se intervine în scurt timp pentru refacerea zonelor unde se intervine la reţeaua de apă, iar gropile creează un real disconfort în trafic.

Cosmin Andrei a spus că municipalitatea nu mai poate tolera situaţii în care să se intervină după câteva luni pentru refacerea carosabilului. Gabriel Cârlan a agreat propunerea edilului însă a precizat că de lunea viitoare, reprezentanţii firmei Conrec au anunţat că vor începe să lucreze în baza comenzilor înaintate de operator. În ultima perioadă Conrec nu a mai lucrat pentru operator, în condiţiile în care acesta a avut conturile blocate şi nu a mai reuşit să achite restanţele care se ridică la aproximativ 300.000 de lei.

Promisiunea de la Conrec este că de luni se apucă de treabă. Am făcut o intabulare a avariilor care sunt, am fost și am discutat cu ei, oamenii au înțeles, urmează să se facă o reeșalonare a datoriilor și să începem să plătim. Și se apucă de treabă. Nu știu dacă pot să asfalteze. Este ok propunerea dumneavoastră dar era discuția despre plată. Dacă ei au deschidere și înțelegere și se apucă de treabă, este bine”, a spus Gabriel Cîrlan.

62 de zone unde trebuie să se intervină

Oficialii Nova Apaserv au precizat că sunt 62 de zone în care s-a intervenit pentru rezolvarea unor avarii şi pentru care s-au dat comenzi societăţii Conrec.

În cazul în care sunt presiuni de la populație, noi putem merge să dăm comandă la Conrec să repare groapa făcută de dumneavoastră. Ne facturează distinct, plătim noi, iar noi facem compensare din suma pe care o datorăm către dumneavoastră”, a declarat Mirela Gheorghiță, directorul economic al Primăriei Botoșani

Reprezentanţii primăriei au apreciat că se impune ca în această perioadă, când vremea nu permite acoperirea gropilor cu asfalt, acestea să fie plombate cu pavele.

În cele din urmă, s-a convenit ca municipalitatea să intervină numai în cazuri excepţionale pentru refacerea carosabilului în zonele unde au lucrat echipele Nova Apaserv.

Oficialii au mai discutat şi despre coordonarea lucrărilor, pentru a nu mai exista situaţii în care străzi asfaltate să fie sparte pentru a rezolva unele avarii apărute în reţeaua administrată de Nova Apaserv.

Deja ai votat!