Spitalul Județean amendat în urma controalelor ISU

Controalele organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) la spitalele din județ s-au soldat și cu trei amenzi aplicate Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati”. Sancțiunile cumulează 17.501 lei și au fost aplicate pentru mai multe nereguli constatate în timpul verificărilor succesive care au avut loc la SJU. Potrivit prefectului județului, Dan Nechifor, cea mai mare amendă, de 10.000 de lei, a fost aplicată pentru nesolicitarea autorizației de securitate la incendiu pentru Secția exterioară din orașul Darabani.

Amenzi pentru deficiențe la instalațiile electrice

O altă amendă de 2.500 de lei a fost dată pentru exploatarea instalațiilor electrice cu defecțiuni. Astfel, după verificarea periodică a instalației electrice au fost găsite mai multe prize care prezentau defecțiuni, dar cu toate acestea prizele cu pricina au continuat să fie utilizate. În plus, au constatat inspectorii ISU, prizele electrice respinse nu erau marcate corespunzător astfel încât personalul să nu le folosească. O altă deficiență a fost constatată la Secția de boli infecțioase, acolo unde, din cauza instalației electrice subdimensionată, unele concentratoare de oxigen nu puteau fi folosite concomitent întrucât ar fi suprasolicitat rețeaua. Cea de a treia amendă, în valoare de 5.001 lei, a fost aplicată pentru neconstituirea, cu avizul ISU, a serviciului privat pentru situații de urgență.

Inspector de protecţie civilă, amendat

Totodată, în urma controlului efectuat la Spitalul Județean, reprezentanții ISU au aplicat alte două amenzi inspectorului de protecție civilă, Luigiu Pasăre. Este vorba de o amendă de 1.000 de lei pentru neefectuarea controlului de prevenire la secțiile spitalului pe baza unor planificări și finalizate cu rapoarte scrise proprii, și o altă amendă de 100 lei pentru neplanificarea și organizarea exercițiilor în domeniul situațiilor de urgență privind un eventual cutremur.

„Sunt măsuri sancționatorii care trebuiau luate pentru că altfel nu există o aplecare a conducătorilor instituțiilor respective pentru rezolvarea problemelor care țin de securitatea la incendiu. Controalele sunt în desfășurare în toate unitățile medicale din județul Botoșani și în toate unitățile de asistență medico-socială”, a spus marți, prefectul Dan Nechifor.

Sancțiunile de la Spitalul Județean vin la scurt timp după ce ISU a aplicat o amendă de 10.000 de lei și Spitalului Municipal Dorohoi pentru lipsă autorizației de securitate la incendiu.

 

Deja ai votat!