Bani ceruţi pentru botoşănenii care au datorii la Nova Apaserv

Gabriel Cîrlan, directorul Nova Apaserv, a propus conducerii Primăriei Botoşani ca la constituirea bugetului să aibă în vedere şi sume pentru sprijinirea persoanelor nevoiaşe care au datorii la apă. Oficialul a arătat că, aşa cum unii botoşăneni primesc ajutor pentru lemne sau pentru plata facturii la energia electrică, termică, aşa ar putea să fie ajutaţi să-şi achite obligaţiile către Nova Apaserv.  „Poate ar fi cazul să subvenţionaţi cazurile sociale şi în privinţa plăţii facturilor la apă. Ajutăm E.ON-ul, poate ar fi cazul să ajutăm şi un operator local”, a declarat Gabriel Cîrlan, ieri, la întâlnirea cu conducerea primăriei.

Primarul Cosmin Andrei i-a răspuns că ajutoarele la încălzire sunt acordate de la bugetul de stat. Totodată, primarul a arătat că operatorul nu trebuie să-şi facă planuri că situaţia financiară a societăţii s-ar putea redresa cu fondurile acordate persoanelor nevoiaşe.

Nova Apaserv are de recuperat peste 12 milioane de lei

Mii de botoşăneni sunt datori vânduţi la Nova Apaserv. Din cauza veniturilor scăzute, neachitării lunare a obligaţiilor de plată, dar şi pe fondul pandemiei de coronavirus, restanţele au crescut exponenţial şi este puţin probabil ca situaţia să se schimbe în perioada următoare. Foarte mulţi restanţieri sunt vizaţi de măsuri de executare silită, astfel că, la datorii se vor adăuga, ca obligaţii de plată, sume suplimentare.

La 22 ianuarie 2021, Nova Apaserv avea de recuperat de la clienţii din judeţ peste 12 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei fiind reprezentată de restanţele clienţilor casnici. Potrivit celor precizate de Cristian Romanovschi, şeful Departamentului comercial din cadrul Nova Apaserv, restanţele botoşănenilor care locuiesc la bloc totalizau 7.735.000 de lei, la care se adaugă încă 794.000 de lei reprezentând facturile neplătite de cei care locuiesc la case.

 

 

 

 

Deja ai votat!