Constructorii, verificați de ITM în 3 pași

Foto: arhivă
Foto: arhivă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani va verifica activitatea firmelor din construcții în aproape tot anul calendaristic. Potrivit unui comunicat de presă emis de șeful ITM, Cristian Kohut, campania va cuprinde trei etape.

Prima etapă se va desfășura în lunile februarie – martie prin mediatizarea, informarea, conștientizarea privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor. A doua etapă se va desfășura în lunile aprilie – octombrie și constă în verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor, prin acțiuni de control la angajatori.

Cea de-a treia etapă va cuprinde centralizarea rezultatelor campaniei la nivel local și a rapoartelor privitor la verificărilor masurilor.

Sunt vizate și șantierele mobile

Pentru anul 2021, campania va urmări în special modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, respectiv implementarea măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătăţii lucrătorilor care își desfășoară activitatea în șantierele temporare sau mobile”, afirmă Cristian Kohut, potrivit comunicatului de presă.

Ca obiective specifice, campania declanșată de ITM își propune să verifice modul de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și a sănătății lucrătorilor la angajatorii cu activitate în domeniul construcţiilor privind: organizarea activităţilor de securitate şi sănătate în muncă pe șantierele temporare sau mobile, instruirea lucrătorilor, lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție corespunzător sarcinii de muncă.

De asemenea, va fi urmărită utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile precum și respectarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate la lucrările de săpături

Deja ai votat!