Escrocherie cu mașini aduse din Germania. Trei persoane păcălite cu 5.500 de euro

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, care a țepuit trei persoane cu 5.500 de euro, păcălindu-le că le va aduce mașini din Germania, a fost ridicat ieri de polițiștii botoșăneni. Acuzat de înșelăciune, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și a petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul poliției. Măsura a fost dispusă de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE), tânărul riscând să ajungă în fața instanței de judecată.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în perioada iunie- septembrie 2020, prin completarea fictivă a unor înscrisuri, ar fi indus în eroare trei persoane vătămate de la care ar fi încasat cu titlu de avans 5.500 de euro, în schimbul cărora le-ar fi promis că le aduce autoturisme din Germania, fără a mai desfășura vreo activitate în acest sens”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Astfel, în urma investigațiilor derulate, în cursul zilei de miercuri, 24 februarie a.c., a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința tânărului, prilej cu care au fost identificate și ridicate în vedeerea continuării cercetărilor bunuri și înscrisuri care interesează cauza.

Cazul se află în atenția polițiștilor de la SICE, care continuă cercetările.

 

Deja ai votat!