Școli din Botoșani, analizate la Vaslui

Costel Alexe, Doina Federovici și Dumitru Buzatu
Costel Alexe, Doina Federovici și Dumitru Buzatu

La începutul săptămânii, la Vaslui, a avut loc o nouă Adunare Generală a Asociației de Dezvoltare Intracomunitară EURONEST unde s-a analizat și stadiul proiectului „PACT” – parteneriat activ pentru calitate și transfer de cunoștințe în comunitățile școlare, în care sunt implicate mai multe comunități și școli botoșănene.

„Este un proiect prin care se urmărește reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și se promovează învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate în rândul copiilor din comunități defavorizate din județ. De la noi din județ, partenere în proiect sunt comunele Cordăreni, Coțușca și Stăuceni, iar cofinanțarea proiectului este asigurată din cotizația pe care consiliile județene, inclusiv CJ Botoșani, o plătesc anual către EURONEST”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Proiectul presupune dotarea unităților de învățământ cu echipamente IT, cu table interactive și magnetice, cu mobilier modern și adecvat vârstei copiilor. De asemenea, elevii proveniți din rândul familiilor defavorizate au primit pachete cu produse de igienă, pachete cu îmbrăcăminte de iarnă și, suplimentar, cei care proveneau din familii în care venitul membru de familie era mai mic de 500 de lei lunar au primit timp de două luni câte o bursă socială de o sută de lei.

De asemenea, profesorii au participat la diverse cursuri de formare profesională continuă. Menționăm că sediul EURONEST a fost mutat la începutul acestui an de la Iași la Vaslui.

Deja ai votat!