Bărbat suspectat de furt arestat pentru încălcarea repetată a ordinului de protecție

0

Situație neobișnuită pentru unul dintre gemenii bănuiți de furt și reținuți de polițiști săptămâna trecută. Prezentat în fața judecătorilor de drepturi și libertăți pe 18 februarie a.c., Eduard Romulus Ștefănescu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, instanța dispunând printre altele ca acesta să nu își schimbe locuința fără încuviințarea instanței.

Doar că botoșăneanul a omis să-i anunțe pe magistrați că se află sub puterea unui ordin de protecție, emis în noiembrie 2020 tot de Judecătoria Botoșani, prin care care s-a dispus evacuarea lui din locuință și i se interzicea să se apropie de soție și de copii, măsura fiind valabilă pentru șase luni. Prin urmare, săptămâna trecută, după ce a fost eliberat din arestul poliției, Eduard Romulus Ștefănescu a mers acasă, sub pretextul că trebuie să respecte decizia instanței privind controlul judiciar. Așa se face că bărbatul, care este anchetat și pentru violență domestică, a fost acuzat de încălcarea ordinului de protecție și arestat preventiv, joi, pe 25 februarie a.c.

Antecedente penale care au dus la închisoare cu executare

Frații gemeni Eusebio Laurian și Eduard Romulus Ștefănescu, ambii în vârstă de 45 de ani, au fost ridicați de polițiști săptămâna trecută, fiind cercetați pentru furt calificat, distrugere, violare de domiciliu și uciderea animalelor cu intenție. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean spun că cei doi ar fi acționat în perioada perioada 13 septembrie 2020 – 15 februarie 2021, când au spart mai multe societăți comerciale și locuințe de pe raza municipiului Botoșani, de unde au furat sticle cu băuturi alcoolice, un televizor LCD, un telefon mobil și o bicicletă.

De asemenea, pe 13 septembrie 2020, cei doi au pătruns, fără drept, în curtea locuinței unei femei din municipiul Botoșani, au distrus un geam al locuinței, după care au ucis cu intenție doi pui de pisică ce aparțineau proprietarei locuinței, pe care i-au izbit de pământ până ce aceștia au murit. Frații Ștefănescu au antecedente penale și au petrecut mulți ani în spatele gratiilor, fiind condamnați la închisoare cu executare pentru faptele comise.

 

Deja ai votat!
se încarcă...