Femeie găsită înghețată pe marginea drumului

0

Moarte cumplită pentru o femeie, în vârstă de 52 de ani, din județul Botoşani.

Aceasta a fost găsită căzută pe marginea drumului principal, din Rădenii Noi, de către o consăteancă. Femeia, care trăia singură, era aproape îngheţată de frig, fiind îmbrăcată cu haine destul de subţiri. Speriată că vecina ei nu mai mişca, femeia a apelat serviciul 112, iar la faţa locului a ajuns o ambulanţă de la Flămânzi. Cadrele medicale au preluat-o pe femeia aflată în şoc hipotermic şi au transportat-o la Urgenţe.

„Pacienta a ajuns în serviciul nostru în şoc hipotermic sever. Temperatura corpului nu a putut fi măsurată, şi a fost declanşată procedura pentru astfel de situaţii. Abia după o oră termometrele au indicat o temperatură de aproximativ 23°C. S-au încercat toate procedurile de ridicare a temperaturii şi stabilizării semnelor vitale, dar, din păcate, nu s-a mai reuşit, pacienta intrând în scurt timp în stop cardio-respirator ireversibil”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Acesta este al doilea deces raportat în acest sezon rece de către Direcţia de Sănătate Publică din cauza temperaturilor scăzute şi al hipotermiei.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei. Potrivit oamenilor din sat, femeia obişnuia să consume frecvent băuturi alcoolice. „Nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei fapte de natură penală. A fost solicitată efectuarea unei necropsii pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Potrivit literaturii de specialitate, hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

Deja ai votat!
se încarcă...