Octavian Eusebiu Halici promovează Botoşaniul la nivelul ambasadelor

0

Studentul botoşănean Octavian Eusebiu Halici, olimpic internaţional, este un adevărat ambasador al Botoşaniului. Ieri el s-a întâlnit cu Excelența Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România.

Agenda întrevederii s-a axat, în principal, pe consolidarea relațiilor de cooperare dintre județul Botoșani și Ambasada Confederației Elvețiene în România.

Am apreciat dorința de implicare a Excelenței Sale în dezvoltarea proiectului <Lire des livres, lire délivre>, numeroase volume din fondul de carte al Ambasadei urmând a fi donate Bibliotecii Județene <Mihai Eminescu> din Botoșani.

Printre altele, am aflat că două proiecte de dezvoltare a orașelor Dorohoi și Ștefănești au fost realizate chiar din fonduri elvețiene, acestea vizând modernizarea iluminatului public”, a anunţat tânărul.

În cadrul întâlnirii, Octavian Eusebiu Halici a aflat că ambasadorul a beneficiat în anul 1982, student fiind, de o bursă oferită de Centrul Internațional Francofon. Octavian Eusebiu Halici a obţinut aceeaşi bursă, în anul 2019.

La finalul discuției, acesta mi-a oferit insigna dumnealui, în semn de apreciere pentru parcursul academic, pentru spiritul civic și pentru activitatea de promovare a valorilor francofoniei, dar și a județului poetului nepereche, asigurându-mă că legătura dintre Ambasada Confederației Elvețiene și Botoșani va rămâne strânsă.

A fost o întâlnire rodnică, încurajatoare, în urma căreia am înțeles încă o dată faptul că <viitorul este suma pașilor pe care îi facem zilnic, inclusiv a celor mici, ignorați sau luați în râs>”, a mai transmis Octavian Eusebiu Halici.

Deja ai votat!
se încarcă...