joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTOctavian Eusebiu Halici promovează Botoşaniul la nivelul ambasadelor

Octavian Eusebiu Halici promovează Botoşaniul la nivelul ambasadelor

Studentul botoşănean Octavian Eusebiu Halici, olimpic internaţional, este un adevărat ambasador al Botoşaniului. Ieri el s-a întâlnit cu Excelența Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România.

Agenda întrevederii s-a axat, în principal, pe consolidarea relațiilor de cooperare dintre județul Botoșani și Ambasada Confederației Elvețiene în România.

Am apreciat dorința de implicare a Excelenței Sale în dezvoltarea proiectului <Lire des livres, lire délivre>, numeroase volume din fondul de carte al Ambasadei urmând a fi donate Bibliotecii Județene <Mihai Eminescu> din Botoșani.

Printre altele, am aflat că două proiecte de dezvoltare a orașelor Dorohoi și Ștefănești au fost realizate chiar din fonduri elvețiene, acestea vizând modernizarea iluminatului public”, a anunţat tânărul.

În cadrul întâlnirii, Octavian Eusebiu Halici a aflat că ambasadorul a beneficiat în anul 1982, student fiind, de o bursă oferită de Centrul Internațional Francofon. Octavian Eusebiu Halici a obţinut aceeaşi bursă, în anul 2019.

La finalul discuției, acesta mi-a oferit insigna dumnealui, în semn de apreciere pentru parcursul academic, pentru spiritul civic și pentru activitatea de promovare a valorilor francofoniei, dar și a județului poetului nepereche, asigurându-mă că legătura dintre Ambasada Confederației Elvețiene și Botoșani va rămâne strânsă.

A fost o întâlnire rodnică, încurajatoare, în urma căreia am înțeles încă o dată faptul că <viitorul este suma pașilor pe care îi facem zilnic, inclusiv a celor mici, ignorați sau luați în râs>”, a mai transmis Octavian Eusebiu Halici.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...