600 de botoşăneni se pot vaccina zilnic de luni

0

Începând de astăzi două noi centre de vaccinare împotriva Covid19 vor fi deschise pentru populaţia judeţului Botoşani. Astfel, capacitatea de vaccinare va creşte de la 480 la 600 de persoane pe zi, care vor putea fi vaccinate în zece fluxuri din cadrul a şapte centre de vaccinare. Cele două noi centre sunt în localitățile Darabani și Ștefănești. În cadrul acestora, prioritate la vaccinare vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cele aflate în evidență cu boli cronice.

Astfel judeţul are patru fluxuri la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, dintre care unul pentru personalul MAI, şi câte un flux la Sala Sporturilor Dorohoi, Liceul Pedagogic, Flămânzi, Săveni, plus două noi fluxuri de vaccinare la Darabani şi Ştefăneşti.

Noi categorii se pot înscrie la vaccin

De asemenea, la vaccinare se pot înscrie în platformă de astăzi și angajații care desfășoară activități în domenii-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (Administrația Prezidențială, Parlament, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora); personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești; personalul din sectorul economic vital, respectiv procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume); uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric; unități de producție, transport și distribuție gaze; unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi; unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare; transport de persoane și mărfuri; comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale); personalul din unitățile de învățământ și creșe; personalul poștal și din servicii de curierat; personalul cultelor religioase; personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale); personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Potrivit medicului Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, pentru început, la cele două noi centre de vaccinare va fi folosit vaccinul Pfizer/BioNTech.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat ieri că programările pentru etapa a treia a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 vor putea fi făcute în platforma de vaccinare începând cu 15 martie, când se va deschide lista de așteptare pentru românii care vor să se vaccineze.

Deja ai votat!
se încarcă...