Afacere cu droguri deconspirată de procurorii DIICOT. 22 de tineri în boxa acuzaților

0

Procurorii biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a 22 de tineri din județul Botoșani pentru trafic de droguri. Printre inculpați se află și doi tineri, Andrei Nicolae Hulupțuc și Marian Andrei Amarandei, care au fost arestați pe 6 octombrie 2020 pentru cultivare, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept și respectiv complicitate la vânzare de droguri de risc, fără drept. În boxa acuzaților au ajuns și cei care i-ar fi ajutat pe cei doi să distribuie drogurile, dar și o parte dintre clienții acestora, acuzați la rândul lor de cumpărare și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT a fost trimis spre soluționare Tribunalului Botoșani, care va fi instanța de fond. Magistrații vor verifica în primă fază legalitatea administrării probelor și a întocmirii rechizitoriului, după care vor stabili data la care va începe procesul. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, inculpații vor beneficia de prezumția de nevinovăție.

Suspecţi ridicaţi în baza a 33 de mandate de aducere

Suspecții au fost ridicați de polițiștii și procurorii DIICOT la începutul lunii octombrie 2020. Atunci, anchetatorii au efectuat 12 percheziții domiciliare, toate în municipiul Botoșani, în urma cărora au fost puse în aplicare 33 mandate de aducere. Procurorii DIICOT spuneau atunci că cercetările vizau mai multe persoane bănuite de cultivare, procurare, deținere și vânzare de droguri de risc, fără drept, precum și de cumpărare și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2020, un tânăr, de 23 de ani, ar fi procurat și deținut în vederea vânzării droguri de risc (cannabis). Distribuția drogurilor de risc s-ar fi realizat atât personal, cât și prin intermediul altor persoane. În urma perchezițiilor, au fost ridicate substanțe vegetale susceptibile de a fi cannabis, nouă telefoane mobile, opt cartele SIM, două sticluțe ce conțin ulei de cannabis (CBD), 820 de lei, trei cântare electronice, patru grindere, mai multe recipiente care prezentau urme de fragmente vegetale, un HDD și mai multe înscrisuri”, au precizat anchetatorii. Descinderile au fost efectuate cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani. La acțiune au participat și jandarmii.

 

Deja ai votat!
se încarcă...