Peste 180 de persoane amendate de polițiști pentru că nu purtau mască

Acțiunile organizate de polițiști pentru combaterea efectelor pandemiei s-au intensificat în weekend, iar urmările s-au văzut imediat. Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), în perioada 26-28 februarie a.c. polițiștii botoșăneni au acționat pe raza întregului județ, atât în sistem propriu cât și în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul populației și pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Controalele au vor loc sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului. În total, potrivit reprezentanților IPJ, au fost organizate 20 de acțiuni, în cadrul cărora au fost verificate peste 200 de locații.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 45.000 de lei, dintre care 181 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

De altfel, polițiștii au anunțat încă de săptămâna trecută că, în perioada 1 – 8 martie a.c., controalele forțelor de ordine, pe această linie, se vor intensifica. Din acest motiv, populația a fost sfătuită să respecte în continuare măsurile impuse de autorități în contextul stării de alertă.

 

Deja ai votat!