spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTConsilieri cu nume codate în dezbaterile de la municipiu

Consilieri cu nume codate în dezbaterile de la municipiu

MM, CB, BB, C, RM – literele nu reprezintă vreun cod, ci numele unor consilieri municipali care preferă ca la şedinţele deliberativului local, ţinute online şi transmise pe pagina de facebook a primăriei, să interacţioneze doar audio cu ceilalţi colegi.

Unor consilieri le e rușine să-și arate fețele? Sau și-au delegat atributiile altor persoane?”, „Sunt consilieri <privati>! GDPR si dreptul la propria imagine”, au comentat doi botoşăneni după ce au văzut că unii aleşi locali „sunt scumpi la vedere”.

Persoanelor care sunt la curent cu activitatea deliberativului local nu le-a fost greu să identifice alesul local care stă în spatele ecranului pe care sunt două litere, însă au avut probleme în a-l identifica pe „home 3”. „Consilierul <home3> îmi place cum intervine în discuții”, a fost reacţia unui botoşănean. De fapt, „home 3” este consilierul liberal Andrei Amos, care, la un moment dat şi-a pornit camera.

Dincolo de toată „joaca” aleşilor locali de a-şi arăta sau nu faţa în şedinţe, aceştia ar trebui să înţeleagă că, din respect pentru colegii de consiliu şi botoşăneni, nici nu ar trebui să se pună problema de a nu apărea în „faţa poporului”, că doar în baza voturilor au ajuns în această poziţie.

Este decizia dumnealor

Primarul Cosmin Andrei a promis că va discuta cu cei care „sunt scumpi la vedere”. „Când s-a adoptat această decizie de a ţine şedinţele în mediul online, nu s-au specificat şi condiţiile în care trebuie să participe la şedinţa de CL, respectiv cu camera deschisă în mod obligatoriu. Este decizia dumnealor. Dacă această formă de comunicare este sau nu este pe placul cetăţenilor, rămâne de evaluat. Le voi comunica colegilor mei să facă acest lucru (să participe şi video la şedinţe – n.r.), dacă vom mai avea şedinţe online”, a spus primarul.

Consilierul liberal Eugen Ţurcanu a cerut să se renunţe la şedinţele online şi a propus ca acestea să fie organizate în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, unde este spaţiu suficient şi se poate respecta distanţarea fizică, atât de importantă în actuala criză sanitară.

Îmi doresc foarte mult să avem şedinţa în sala de consiliu, astfel încât să putem primi şi cetăţenii, care în acest moment nu pot interacţiona cu membrii Consilul Local decât în fereasta de chat a aplicaţiei pe care o avem funcţională astăzi, dar suntem constrânşi de prevederile Comitetului Naţional şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Nu mi-aş dori să avem o şedinţă de Consiliu Local după care să plătesc amendă că am încălcat prevederile în vigoare. Dacă se va putea, vă garantez că vom face şedinţă în mod clasic”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...