Noi locuri de parcare pe strada Viilor

Primarul Cosmin Andrei, însoţit de şefii din Direcţia Edilitare, a vizitat astăzi şantierul deschis pe strada Viilor. Această arteră importantă de circulaţie va fi transformată, prin scoaterea dalelor de tramvai, care nu au fost folosite niciodată, deși au fost montate în urmă cu aproximativ 30 de ani, amenajarea unor noi locuri de parcare și reabilitarea părții carosabile și a trotuarelor.

Cum strada Viilor face parte din centura oraşului, de la demararea lucrărilor, traficul greu a fost deviat pe strada Împărat Traian. Închiderea străzii Viilor s-a soldat şi cu îngreunarea traficului pe străzile Bucovina şi Mihail Kogălniceanu, spre nemulţumirea şoferilor.

Intenţionăm să amenajăm aproximativ 25 de locuri de parcare, marcajele fiind făcute după ce vom finaliza lucrările şi ţinând cont de normativele pe care avem în vigoare. Conform regulamentului, vor avea prioritate riveranii acestei străzi”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Aceasta este prima lucrare demarată odată cu sezonul de primăvară, timp care permite astfel de lucrări.

Dacă vremea va fi favorabilă, acest șantier ar trebui să fie închis în aproximativ două luni de zile, conform termenelor avansate de către constructor, un orizont de timp pe care îl consider rezonabil”, a mai spus Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, în paralel cu aceste lucrări, se continuă cu proiectarea și analiza tronsonului de stradă Nicolae Iorga, de la intersecția cu strada Bucovina până la Dimitrie Ralet.

Lucrările pe acel tronson al străzii Nicolae Iorga sunt cerute de mai mulţi ani de botoşănenii care efectiv nu mai au unde să-şi parcheze maşinile. Unii dintre ei au ajuns să-şi lase maşinile pe strada Teilor, sau Dimitrie Ralet. Din cauza maşinilor parcate pe trotuar, pietonii sunt nevoiţi să se strecoare pe lângă maşini şi gardul care delimitează spaţiul verde.

Deja ai votat!