Prefectul județului eliberat din funcție. Dan Nechifor – „Este un act administrativ normal”

Hotărârile de guvern privind eliberarea din funcţie a prefecţilor din 37 de judeţe, printre care și județul Botoșani, au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial. Potrivit premierului Florin Cîțu, prerogativele de conducere vor fi preluate de subprefecții care au rămas în funcție.

Prefectul județului, Dan Nechifor, spune că este vorba de un act administrativ normal. „Prin modificarea Codului administrativ s-a schimbat temeiul juridic prin care era ocupată funcția și este nevoie de o nouă numire potrivit noilor reglementări legale”, a explicat Dan Nechifor.

În urma negocierilor purtate în cadrul coaliției de guvernare, funcția de prefect al județului a fost adjudecată de PNL, care a decis să meargă în continuare pe mâna lui Dan Nechifor. Prin urmare, acesta a fost numit din nou în funcție, prin intermediul unei alte hotărâri de Guvern emisă la scurt timp.

Tot astăzi, Guvernul a numit și 37 de subprefecți. Astfel, Rodica Zelincă și Laura Cronț au fost înlocuite de Aneta Gireadă și Magda Oleniuc, propuse de PNL și respectiv USR-PLUS. Învestirile vor avea loc mâine, după ora 13,30, în format on-line, când cei numiți în funcții vor depune jurământul, după care își vor prelua noile atribuții.

 

Deja ai votat!