Sindicaliștii din poliție au renunțat la protestul de astăzi

0

Sindicaliștii din poliție au renunțat la protestul care urma să aibă loc astăzi. „Din motive organizatorice vom amâna protestul de astăzi pentru săptămâna viitoare”, a comunicat vicepreședintele Sindicatului „Diamantul”, Bogdan Tudosă.

Polițiștii anunțaseră că astăzi, în intervalul orar 10 – 12, vor organiza o nouă pichetare a sediului Prefecturii. „Principala nemulțumire rămâne în continuare înghețarea salariilor și tratamentul discriminatoriu la care suntem supuși privind salarizarea din sistemul bugetar”, spunea Bogdan Tudosă.

Amânarea pichetării vine în contextul în care ultimele acțiuni revendicative organizate de sindicatele din poliție la București au generat tot felul de reacții în societate motivat de faptul că mulți angajați din sistemul privat și-au pierdut veniturile, pe fondul restrângerilor de activitate generate din cauza pandemiei, ori în sistemul bugetar salariile au rămas la fel. În plus, decizia Guvernului de la sfârșitul anului trecut, care a generat reacția sindicatelor, nu vizează reducerea veniturilor și nici desființarea sporurilor, ci înghețarea acestora la nivelul lunii decembrie 2020.

 

Deja ai votat!
se încarcă...