Zece persoane reținute în cazul furturilor de catalizatoare auto

Zece persoane au fost reţinute în urma descinderilor organizate ieri în cazul furturilor de catalizatoare auto. Anchetatorii spun că bunurile erau comercializate către angajaţi ai unei societăţi comerciale cu puncte de lucru în judeţele Bacău, Vrancea şi Botoşani.

Descinderile au avut loc marți în judeţele Braşov, Bacău, Vrancea, Botoşani şi Suceava, la sediile firmei şi la domiciliile suspecţilor, în urma percheziţiilor fiind ridicate numeroase componente auto, documente contabile, sumele de 43.000 de euro, aproximativ 135.000 de lei şi 3.000 de forinţi, precum şi alte mijloace de probă necesare continuării cercetărilor. În total, au fost orgabizate 23 de precheziții, dintre care una la Botoșani.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, mai multe persoane ar fi sustras componente auto (catalizatoare) de la autovehicule parcate în municipiul Braşov şi în localităţi limitrofe acestuia, bunurile fiind ulterior comercializate către angajaţi ai unei societăţi comerciale cu puncte de lucru în judeţele Bacău, Vrancea şi Botoşani”, se menționează într-uncomunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov. Pentru ca bunurile furate să poată fi introduse în contabilitate angajaţii firmei întocmeau, în fals, documente contabile.

Un număr de 19 persoane au fost ridicate şi duse la audieri în acest dosar, iar în urma anchetei 10 dintre ele au fost reţinute, acestea fiind duse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

 

Deja ai votat!