spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTDan Nechifor, Aneta Gireadă și Magda Oleniuc, învestiți în funcțiile de prefect...

Dan Nechifor, Aneta Gireadă și Magda Oleniuc, învestiți în funcțiile de prefect și respectiv subprefect

Noua conducere a Prefecturii Botoșani a fost învestită în funcție, astăzi, în cadrul unei ceremonii la care au participat vice-prim-miniștrii Dan Barna și Kelemen Hunor, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, și cei doi secretari de stat din Botoșani, Irina Alexe și Gheorghe Sorescu. Din cauza pandemiei, procedurile s-au derulat on-line, pe județe.

„Eu, Nechifor Dan, numit în funcția de prefect al județului Botoșani, jur să respect legile și constituția tării și să fac cu bună credință tot ce îmi stă în putere și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Botoșani. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a rostit vechiul și noul prefect al județului, Dan Nechifor.

Au urmat în ordine cei doi subprefecți, Aneta Gireadă și Magda Oleniuc, care, după ce s-a citit hotărârile de numire în funcție, au depus și ele jurământul.

Festivitatea s-a desfășurat în sala „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ, iar la ceremonie au asistat și Rodica Zelincă și Laura Cronț, fostele subprefect, eliberate din funcție începând cu data de astăzi, dar și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ. La depunerea jurământului a asistat și deputatul PNL, Costel Șoptică, președintele organizației județene PNL, dar și președintele Consiliului Județean, Doinița Federovici, care i-a felicitat la final pe cei numiți în funcții.

„Este o responsabilitate pe care ne-o asumăm în continuare și cu siguranță în actuala formulă vom reuși să rezolvăm problemele județului. După cum bine știți, mâine avem vizita doamnei ministru a Muncii, Raluca Turcan. Avem un program încărcat, nu avem timp să ne odihnim și cu siguranță săptămâna viitoare vom stabili și atribuțiile de serviciu pentru doamnele subprefect”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

„Este o provocare pentru mine, mai ales că eu vin din mediul privat și nu vin dintr-o poziție de administrație publică. Este o provocare pe care am acceptat-o și sper să îmi duc mandatul până la capăt. Abia aștept să îmi primesc atribuțiile și să mă apuc de treabă”, a spus la rândul ei subprefectul Magda Oleniuc.

La rândul său, subprefectul Aneta Gireadă a menționat că este pregătită să-și preia prerogativele, experiența profesională acumulată în timpul celor două mandate de primar al comunei Mihai Eminescu fiindu-i de mare ajutor.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...