Dan Nechifor, Aneta Gireadă și Magda Oleniuc, învestiți în funcțiile de prefect și respectiv subprefect

0

Noua conducere a Prefecturii Botoșani a fost învestită în funcție, astăzi, în cadrul unei ceremonii la care au participat vice-prim-miniștrii Dan Barna și Kelemen Hunor, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, și cei doi secretari de stat din Botoșani, Irina Alexe și Gheorghe Sorescu. Din cauza pandemiei, procedurile s-au derulat on-line, pe județe.

„Eu, Nechifor Dan, numit în funcția de prefect al județului Botoșani, jur să respect legile și constituția tării și să fac cu bună credință tot ce îmi stă în putere și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Botoșani. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a rostit vechiul și noul prefect al județului, Dan Nechifor.

Au urmat în ordine cei doi subprefecți, Aneta Gireadă și Magda Oleniuc, care, după ce s-a citit hotărârile de numire în funcție, au depus și ele jurământul.

Festivitatea s-a desfășurat în sala „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ, iar la ceremonie au asistat și Rodica Zelincă și Laura Cronț, fostele subprefect, eliberate din funcție începând cu data de astăzi, dar și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ. La depunerea jurământului a asistat și deputatul PNL, Costel Șoptică, președintele organizației județene PNL, dar și președintele Consiliului Județean, Doinița Federovici, care i-a felicitat la final pe cei numiți în funcții.

„Este o responsabilitate pe care ne-o asumăm în continuare și cu siguranță în actuala formulă vom reuși să rezolvăm problemele județului. După cum bine știți, mâine avem vizita doamnei ministru a Muncii, Raluca Turcan. Avem un program încărcat, nu avem timp să ne odihnim și cu siguranță săptămâna viitoare vom stabili și atribuțiile de serviciu pentru doamnele subprefect”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

„Este o provocare pentru mine, mai ales că eu vin din mediul privat și nu vin dintr-o poziție de administrație publică. Este o provocare pe care am acceptat-o și sper să îmi duc mandatul până la capăt. Abia aștept să îmi primesc atribuțiile și să mă apuc de treabă”, a spus la rândul ei subprefectul Magda Oleniuc.

La rândul său, subprefectul Aneta Gireadă a menționat că este pregătită să-și preia prerogativele, experiența profesională acumulată în timpul celor două mandate de primar al comunei Mihai Eminescu fiindu-i de mare ajutor.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...