Hoții de catalizatoare auto au scăpat din arestul poliției. Anchetatorii le-au confiscat banii

Operațiunea organizată de polițiștii și procurorii din Brașov pentru anihilarea hoților de catalizatoare auto s-a soldat cu un singur mandat de arestare. În urma celor 23 de percheziții organizate marți, în județele Brașov, Bacău, Botoșani, Vrancea și Suceava, anchetatorii au reținut pentru 24 de ore 10 dintre suspecți. Ulterior, aceștia au fost prezentați ieri în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Judecătoria Brașov, care au dispus luarea unor măsuri preventive față de cinci dintre cei reținuți. „Instanta de judecată a dispus emiterea unui mandat de arestare la domiciliu pentru 30 zile și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile față de patru persoane”, a precizat pentru „Monitorul de Botoșani” comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov.

Iată lista suspecților reținuți pentru 24 de ore

BOGHICI BOGDAN EMANUEL

LINGURAR CĂLIN

TRIFAN DAVID GABRIEL

TRANDAFIR BREBENEL

MĂRGINICĂ RĂZVAN GABRIEL

MATEI VLAD GABRIEL

GOZGAR PAUL BOGDAN

SĂILĂ BOGDAN ANDREI

LINGURAR DENIS DORUŢ

MÎNDRAŞ IULIAN SOLOMON

Documente contabile întocmite în fals

Printre cei reținuți nu sunt însă persoane din Botoșani. Suspecții sunt bănuiți de furt calificat, tentativă de furt calificat, tăinuire, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și șantaj. Anchetatorii spun că hoții sustrăgeau catalizatoarele auto, după care le valorificau prin intermediul unor angajaţi de la o firmă care avea puncte de lucru în judeţele Bacău, Vrancea şi Botoşani. „Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, mai multe persoane ar fi sustras componente auto (catalizatoare) de la autovehicule parcate în municipiul Braşov şi în localităţi limitrofe acestuia, bunurile fiind ulterior comercializate către angajaţi ai unei societăţi comerciale cu puncte de lucru în judeţele Bacău, Vrancea şi Botoşani”, a mai precizat comisarul Alina Ivan. Pentru ca bunurile furate să poată fi introduse în contabilitate, angajaţii firmei întocmeau, în fals, documente contabile.

19 suspecţi ridicaţi şi duşi la audieri

Marți, polițiștii și procurorii brașoveni, cu sprijinul polițiștilor din Bacău, Vrancea, Botoșani și Suceava, au organizat 23 de percheziții la domiciliile suspecților, dar și la punctele de lucru ale firmei prin care erau vândute catalizatoarele furate. În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat numeroase componente auto, documente contabile, sumele de 43.000 de euro, aproximativ 135.000 de lei şi 3.000 de forinţi, precum şi alte mijloace de probă necesare continuării cercetărilor. Un număr de 19 suspecți au fost ridicați și duși la audieri la sediul IPJ Brașov, iar în urma anchetei 10 dintre aceștia au fost reţinuți. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, suspecții beneficiază de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!