Irina Alexe pusă în situația să aleagă între pensie și salariu

foto arhivă Irina Alexe (centru) în timpul unei vizite de lucru la Botoșani

Situația botoșănencei Irina Alexe, numită secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne după ce s-a pensionat la vârsta de 42 de ani, a ajuns și în atenția ministrului de Interne. Intervievat în cadrul unei emisiuni televizate despre situația acesteia, ministrul Lucian Bode a anunțat că îi va solicita botoșănencei să renunțe la pensie sau la salariu.

„Dacă cea mai mare problemă pe care o are doamnei Irina Alexe este pensia pe care o încasează eu spun astăzi public, fără să mă consult cu domnia sa, că îi voi solicita să renunţe la una dintre cele două – la pensie sau la salariu. Sunt convins că, atunci când va avea posibilitatea legală, va face acest lucru şi va renunţa la pensie şi va rămâne la indemnizaţie. Suntem în coaliţie şi ne asumăm toate numirile, indiferent din partea cărui partener vin”, a declarat Lucian Bode.

Discuțiile au apărut după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, la rândul ei originară din Botoșani, a anunţat că se lucrează la un proiect de lege, astfel încât să nu se mai poată cumula pensia cu salariul de la stat. „Acest proiect încurajează mult munca în sistemul public, menţinerea în viaţa activă şi respectarea unui principiu firesc, unui principiu moral – să nu poţi să cumulezi două surse publice de venit în acelaşi timp”, a explicat Turcan.

Irina Alexe a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne în urmă cu săptămână, la propunerea USR-PLUS.

 

Deja ai votat!