Luna asta ne bat recenzorii la ușă

Recensământul populației va avea loc anul viitor, dar autoritățile „se antrenează” încă de pe acum cu un „recensământ de probă”. Acesta are ca scop verificarea metodologiei folosite, dar și rodarea recenzorilor.

„Este inedit, pentru că nu se mai face pe hârtie. Va exista o etapă de autorecenzare, apoi una de recenzare”, spune Ovidiu Mihalache, șef serviciu în cadrul Direcției Județene de Statistică. La nivel național s-a luat în calcul un eșantion de 50.000 de locuințe iar 1.200 dintre acestea sunt din Botoșani. „Este vorba despre Botoșani și Roma și am transmis ieri la cele două primării adresele oficiale. Sunt 10 sectoare din Botoșani a câte 50 de locuințe fiecare și 14 sectoare în Roma, tot de câte 50 de locuințe”, explică Mihalache.

Se mizează pe autorecenzare

Din Botoșani sunt vizate străzile Bujor, Călugăreni, Cernavodă, Cireșoaia, Crinilor, Gheorghe Hăsnaș, Grădinarilor, Grigore Antipa, I.C. Brătianu, Iazului, Independenței, Ion Pillat, Nicolae Leon, Popa Șapcă, Rozelor, Tătarilor și Tudor Vladimireascu.

„În prima etapă va fi o vizită preliminară, pentru informare. Apoi, pe adresa de mail vor primi un link și vor avea de completat un chestionar. Aceasta este prima etapă, cea de autorecenzare”, spune Ovidiu Mihalache. În cazul în care chestionarele nu sunt completate integral sau nu a fost accesat linkul în perioada 10-16 martie, de pe data de 22 martie vor ieși pe teren recenzorii.

La Botoșani sunt 24 de recenzori, câte unul pe fiecare sector, iar rolul lor va fi acela de a completa baza de date. Activitatea va fi complet informatizată, toate datele fiind încărcate pe o tabletă cu conexiune la internet.

Deja ai votat!