Amenzi de aproape 8.000 de lei pentru cei prinși fără mască de protecție

Autoritățile continuă controalele pentru reducerea efectelor pandemiei de coronavirus. În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza județului au fost organizate 12 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 62 de locații de interes. În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 8.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 69 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu.

 

Deja ai votat!