Bogdan Gabriel Suhăreanu, în cărți pentru funcția de secretar general al Instituției Prefectului

Surpriză în cazul funcției de secretar al Instituției Prefectului. Potrivit unor informații neoficiale, cel nominalizat pentru a ocupa această funcție este Bogdan Gabriel Suhăreanu, secretarul comunei Mihai Eminescu. Jurist de profesie, acesta a fost nominalizat tot de organizația județeană a PNL Botoșani. Numirea oficială în funcție ar urma să aibă loc la începutul săptămânii viitoare. Acesta ar urma să facă echipă în conducerea Instituției Prefectului cu prefectul Dan Nechifor și cu cei doi subprefecți, Aneta Gireadă și Magda Oleniuc.

Atribuţiile secretarului general

Printre atribuții, secretarul general va trebui să asigure stabilitarea funcţionării instituţiei, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale între compartimentele instituţiei prefectului. Acesta se va ocupa de coordonarea structurii de specialitate prin care se realizează atribuțiile privind verificarea legalității de către prefect, va monitoriza corespondența și comunicările oficiale, și va elabora studii și rapoarte cu privire la aplicarea actelor normative în vigoare, pe care le prezintă prefectului. Tot secretarul general va asigura transmiterea ordinelor prefectului cu caracter normativ către minister și va gestiona publicarea acestora în monitorul oficial local, precum și pe pagina de internet a instituției prefectului. Secretarul general va fi cel care va îndruma secretarii din unitățile administrativ-teritoriale și va urmări modul în care sunt îndeplinire măsurile dispuse de către prefect. Prin urmare, cel care va deține funcția va trebui să se ocupe de întregul circuit al documentelor, de la emitere, transmitere, publicare și arhivare.

Pentru Bogdan Gabriel Suhăreanu (foto) nu ar fi o noutate. El a mai lucrat în trecut cu Aneta Gireadă (n.r. – actualul subprefect) în timpul celor două mandate deținute de aceasta ca primar al comunei Mihai Eminescu. În plus, soția sa, Andreea Codruța Suhăreanu, a fost consilier județean PNL în legislatura trecută.

 

Deja ai votat!