CJSU a stabilit scenariile după care îşi vor desfăşura activitatea şcolile botoşănene

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ieri scenariile după care îşi vor desfăşura activitatea, începând cu 8 martie, unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani.

Astfel, de luni, 8 martie, în 286 de unităţi de învăţământ (şcoli cu personalitate juridică şi unităţi arondate, reprezentând 59,83% din totalul unităţilor de învăţământ din judeţ) activitatea se va desfăşura cu prezenţa fizică a elevilor şi cadrelor didactice în sălile de clasă. Alte 192 de şcoli (40,17%) aplică scenariul galben (preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi cei din clasele a VIII-a şi a XII-a vin la şcoală, ceilalţi elevi continuând activitatea online).

Toţi elevii din unităţile aflate în scenariul verde, respectiv 30.972, îşi vor desfăşura activitatea în sălile de clasă. Alţi 31.749 de preşcolari şi elevi sunt în unităţile aflate în scenariul galben. Dintre aceştia, 17.446 de preşcolari şi elevi se prezintă zilnic în sălile de clasă, în timp ce alţi 14.303 de preşcolari şi elevi vor avea ore în mediul online”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Potrivit oficialului, 48.418 de preşcolari şi elevi, reprezentând 77,20% din populaţia şcolară, participă la activitatea şcolară clasică, în timp ce 14.303 de preşcolari şi elevi (22,80%) au ore online.

Şcolile şi liceele din municipiul Botoşani rămân în scenariul galben, în timp ce cele din municipiul Dorohoi sunt în scenariul verde.

Situaţia privind scenariile aplicate de unităţile de învăţământ poate fi consultată aici.

Deja ai votat!