Din izolare la domiciliu, în izolare în arestul poliției

Din izolare la domiciliu, în izolare în arestul poliției. Asta a pățit un tânăr din municipiul Botoșani, care i-ar fi vândut unui alt botoșănean cannabis adus din străinătate.

Întâmplarea de la care a pornit totul s-a petrecut pe 24 februarie a.c., când M.C.D, un tânăr care a mai făcut obiectul cercetărilor procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – biroul teritorial Botoșani, a revenit din Spania având în bagaje o cantitate de cannabis. După ce a ajuns la domiciliu, acesta a trebuit să intre în izolare la domiciliu pentru două săptămâni, însă, în această perioadă i-ar fi oferit o parte din droguri și unui amic de-al său, C.A.I.. care s-a dat de gol. Acesta din urmă a fost prins de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog, care ulterior au descins la domiciliul său și au găsit aproape 50 de grame de cannabis. Ridicat pentru cercetări, C.A.I. a fost arestat  pentru deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Cum în astfel de cazuri procurorii DIICOT urmăresc și identificarea furnizorului, cercetările au fost extinse, iar în urma investigațiilor au ajuns la M.C.D. Doar că, întrucât tânărul se afla în izolare la domiciliu ca urmare a revenirii din Spania, anchetatorii au decis că nu este cazul să-l ridice pe loc, ci l-au pus sub supraveghere, pentru ca nu cumva acesta să vândă în continuare droguri. Când a expirat măsura izolării, polițiștii și procurorii de la Combaterea Crimei Organizate i-au făcut o vizită, iar în urma percheziționării locuinței și a autoturismului folosit de tânăr au mai găsit și alte cantități de cannabis. Acuzat de procurare, deținere și oferire în vederea vânzării de droguri de risc, fără drept, M.C.D. a fost reținut pentru cercetări, mai ales că acesta făcea obiectul unui alt dosar penal, după ce a fost prins în trafic conducând un autoturism deși se afla sub influența drogurilor. Procurorii au conexat cele două cazuri și au propus luarea unor măsuri preventive față de acesta. Prin urmare, joi, pe 4 martie a.c., M.C.D. a fost prezentat în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Tribunalul Botoșani, care au dispus arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 60 de zile.

Botoșăneanul M.C.D. a mai făcut obiectul cercetărilor procurorilor DIICOT și în 2015. Atunci, el ar fi făcut parte din cea mai mare grupare de traficanți de substanțe cu efect psihoactiv, coordonată de o femeie în vârstă de 60 de ani. Și atunci, drogurile erau aduse din străinătate, ambalate în Botoșani și distribuite mai apoi amatorilor de droguri.

 

Deja ai votat!