Tânăr rănit grav de un bidon cu benzină explodat între picioare

Un tânăr din judeţul Botoşani a fost la un pas de a avea parte de o moarte cumplită. Acesta a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce un bidon de benzină a luat foc între picioarele sale.

Incidentul s-a petrecut în comuna Roma, în gospodăria tânărului de 33 de ani, în timp ce acesta încerca să ardă o grămadă de gunoaie şi resturi vegetale. Bărbatul le-a dat foc, însă a văzut că deşeurile ardeau mocnit şi s-a gândit că ar putea grăbi procesul de ardere stropindu-le cu benzină. Pentru asta acesta a luat un bidon de cinci litri cu lichid inflamabil, l-a pus între picioare pentru a desface capacul, iar apoi a stropit grămada de gunoaie. În acel moment, însă benzina s-a aprins cu o flacără imensă, asemeni unei explozii şi i-a cuprins bărbatului ambele picioare, unde a suferit arsuri importante. Din fericire flăcările nu i-au afectat tânărului şi zona intimă.

Cu dureri cumplite, acesta a mers la cabinetul medical din localitate, unde a primit primul ajutor. Ulterior medicul de familie a apelat la ajutorul cadrelor medicale de la ambulanţă, iar un echipaj l-a preluat pe tânăr şi l-a transportat la spital. „Pacientul prezenta arsură prin flacără, faţă posterioară coapsă stângă şi parcelar coapsă dreaptă. Aproape 20% din suprafaţa corpului a fost afectată, de arsuri de gradele II-III. Rănile au fost toaletate, după care transportat la Urgenţe”, a spus un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Tânărul a fost internat pe secţia de chirurgie plastică şi reparatorie, urmând a fi supus mai multor intervenţii de toaletare a zonelor afectate de flacără.

Deja ai votat!