joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPeste 10.000 de botoşăneni s-au vindecat de Covid

Peste 10.000 de botoşăneni s-au vindecat de Covid

Cu câteva săptămâni înainte de a atinge borna de un an de la începutul oficial al pandemiei în judeţ, Botoşaniul a atins câteva cifre nedorite în statisticile luptei împotriva Covid.

Astfel, peste 500 de botoşăneni au decedat în urma infectării cu virusul care a paralizat întreaga planetă. Mai exact, din martie 2020 şi până în prezent, au decedat 506 botoşăneni diagnosticaţi cu Covid19. În total, în toată această perioadă de timp au fost depistaţi pozitivi 11.139 de botoşăneni. Din fericire, dintre aceştia 10.068 au fost deja declaraţi vindecaţi. Alţi 565 sunt în prezent consideraţi cazuri active, fiind încă suferinzi de Covid19.
Încă 31 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Conform statisticii instituției, nici o unitate administrativ-teritorială din județ nu mai prezenta, ieri, o incidență de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori. Municipiul Botoșani avea un indice de infectare de 2,62. La nivel județean, sunt înregistrate 1,25 cazuri per mia de locuitori.

Anchetă demarată de DSP

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a declanșat o anchetă după ce trei beneficiari și doi instructori de educație de la Casa de tip familial „Lizuca” din municipiul Botoșani au fost confirmați pozitiv Covid. Este vorba despre doi elevi de clasa V-a de la Școala Specială „Sf. Stelian” și un elev de clasa IX-a de la Colegiul „Gheorghe Asachi” Botoșani.

De asemenea, doi instructori de educație au fost conformați pozitiv, unul dintre acesta reinfectându-se. Ancheta DSP vrea să stabilească sursa focarului în casa de tip familial din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Peste 3.000 de cazuri noi la nivel naţional

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost raportate 3.288 de cazuri noi de Covid-19, din 18.175 de teste efectuate. De asemenea, în acelaşi interval, alți 46 români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus.

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 828.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea 20.900 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.560. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la ATI

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...