Un nou ajutor pentru tânăra mamă imobilizată la pat de 15 ani

Mirela Mişcodan, tânăra mamă imobilizată de 15 ani la pat, va primi un nou ajutor. Profesorul Ana Maria Macuc a anunţat că, la expoziţia cu vânzare organizată astăzi la Parohia Pacea, elevii de la Școala Gimnaziala 13 au reușit să strângă 2.150 de lei şi 200 de euro. Elevii au vândut obiecte realizate de ei, cu gândul la această mamă greu lovită de soartă. „Banii vor veni în sprijinul doamnei Mirela Mişcodan. Mulțumiri tuturor celor implicați și Bunul Dumnezeu să vă răsplătească înmiit jertfa!”, a spus Ana Maria Macuc. Aceasta este a doua expoziţie cu vânzare organizată cu scopul de a o ajuta pe Mirela Mişcodan.

„Dar din dar se face Rai”

Proiectul catehetic-filantropic ”Dar din dar se face Rai”  este derulat de Parohia ”Nașterea Maicii Domnului” Pacea, Botoșani, Parohia ”Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” Nord Limena Padova, Italia și Scoala 13 Botoșani şi se încadrează  în conceptul concursului național catehetic ”Biserica-familia românilor de pretutindeni”.

În cadrul acestui proiect, pe tot parcursul lunii februarie, 80 de copii au realizat sute de articole, deosebit de frumoase, sub îndrumarea: preotului Nicolae Ticiu și preotesei Alina Ticiu de la Parohia Nord Limena, Padova, Italia, preotului Mihai Marian Macuc și preotesei Ana Maria Macuc de la Parohia Pacea Botoșani, profesorului de religie Garofiţa Zaharia și profesorului de desen Alina Gavril de la Școala 13, profesorului de desen Cătălina Felicanu de la Palatul Copiilor Botoșani precum și sub îndrumarea părinților. Atelierele de lucru s-au desfășurat atât în familiile lor, în <biserica de acasă>, cât și în biserică, <familia tuturor>, și în sălile de clasă ale școlii”, a declarat Ana Maria Macuc.

Copiii români din Italia și din România s-au mobilizat și într-un timp relativ scurt au reușit să confecționeze câteva sute de articole care mai de care mai atrăgătoare.

În cadrul atelierelor de lucru copiii au pictat icoane, vitralii cu motive florale, vase și farfurii de lut, magneți cu ceramică în formă de ie românească; au turnat și pictat forme din ipsos cu îngeraşi, fluturi, buburuze au realizat din porțelan rece diverse forme; au tricotat broșe și multe alte articole folosind inclusiv culorile tricolorului; au realizat picturi pe pânză, tablouri și mărțișoare cu licheni, tablouri cu flori; au confecționat ghiocei, felicitări și mărțișoare utilizând diverse tehnici și materiale deosebite.

În proiect s-au implicat şi copii care ştiu ce înseamnă suferinţa

În proiect s-au implicat foarte mult și câțiva copiii cu CES  printre care și Alexandra Chisăliţă. „De mică sunt într-un scaun cu rotile și îmi place foarte mult să ajut, pentru că știu ce înseamnă suferința”, a spus Alexandra.

Pe 28 februarie, a fost organizată prima expoziţie cu vânzare, în cele două parohii şi s-au strâns aproximativ 10.000 de lei.

Mulțumesc din suflet tuturor! Mulțumesc micuților care și-au sacrificat din timpul lor liber și cu mânuțele lor au făcut așa lucrări minunate, și celor care au cumpărat lucrările și tuturor celor implicați! Dumnezeu și viața să vă răsplătească infinit, sacrificiile și munca depusă! Vă îmbrățișez pe toţi cu toată dragostea!”, a transmis Mirela Mişcodan.

Deja ai votat!