Petrecăreți în miez de noapte amendați de jandarmi

Cinci bărbați, care nu și-au putut justifica prezența pe Pietonalul Transilvaniei din municipiul Botoșani, noaptea trecută, la o oră la care ar fi trebuit să aibă un motiv serios pentru a părăsi domiciliul, au fost amendați de jandarmi. Cei cinci au fost surprinși în timp ce socializau și consumau băuturi alcoolice și, cum nu aveau nici declarații pe propria răspundere cu motivul deplasării, au fost sancționați.

De asemenea, tot în urma unei acțiuni executate weekendul trecut în municipiul Dorohoi, pe linia comercializării produselor accizabile, jandarmii au surprins o persoană cu 70 de pachete de țigări de contrabandă. Prin urmare, persoana în cauză s-a ales cu un dosar penal pentru fapte asimilate infracțiunii de contrabandă.

În total, misiunile executate de jandarmii botoșăneni la sfârșitul săptămânii trecute s-au concretizat în aplicarea a nu mai puțin de 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 20.000 de lei.

„Jandarmii au acționat atât independent, cât și în cooperare cu efective de poliție, sancțiunile vizând, în special, nerespectarea legislației privind tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și încălcarea normelor legale privind măsurile de protecție sanitară”, se menționează într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

 

Deja ai votat!