Expoziţie inedită la Şcoala Populară de Arte

0

Şcoala Populară de Arte ,,George Enescu”  a organizat, luni, o expoziţie aniversară intitulată ,,Lemnul reînviat prin sculptură”. Evenimentul s-a dorit a fi o recunoaştere a ceea ce înseamnă munca de ani de zile a soţilor Sonica şi Marcel Apalaghiei, care sunt membri în cadrul instituţiei de 14 ani.

Cei doi sunt meşteri populari, dar nu au studii în domeniu, deci totul a venit ca o dorinţă de-a lor de a sculpta lemnul. ,,Ei de 14 ani de zile, în casa lor de la Hulub, din comuna Dângeni, au primit sute de cursanţi, spun în casa lor deoarece acolo funcţionează de fapt secţia noastră externă a Şcolii Populare de Arte, secţia de sculptură în lemn. Fiind nişte oameni deosebiţi şi având nişte rezultate extraordinare, şi, mai ales, fiind oameni dedicaţi cu pasiune pentru acest meşteşug deosebit de frumos, noi, cei de la sediul şcolii, am considerat că este bine să omagiem această muncă susţinută de 14 ani de zile. De aceea, am organizat în aula Şcolii Populare de Arte, o expoziţie în care cei doi soţi, Sonica şi Marcel Apalaghiei, au adus o parte din lucrările pe care le-au făcut şi împreună cu cursanţii, dar şi ei personal” , a declarat Liviu Andronic, directorul Şcolii Populare de Arte „George Enescu”.

Pentru a fi alături de această familie de meşteşugari, au trimis lucrări pentru a fi expuse, prieteni de-ai lor, oameni cu care s-au întâlnit la târguri, la concursuri, la festivaluri din ţară sau din străinătate. Au fost trimise lucrări de la Suceava, Huşi, Vaslui, Iaşi, Gura Humorului, Republica Moldova şi de la Şcoala de pictură pentru copii din Drochia.

,,Este o expoziţie deosebit de interesantă pentru care am oferit şi o diplomă aniversară, am încercat să le creăm un moment frumos şi lor. Evenimentul a fost completat de un program artistic susţinut de către cursanţii Şcolii Populare de Arte”, a mai susţinut Liviu Andronic.

Potrivit acestuia, expoziţia a fost una de succes, cu toate că a fost realizată într-un cadru mai restrâns. El are în plan şi alte evenimente de acest gen, însă aşteaptă să vină vremuri mai bune pentru a arăta publicului ceea ce se desfăşoară în această instituţie.

Aceste lucrări se pot viziona timp de câteva zile în aula din cadrul Şcolii Populare de Arte ,,George Enescu” Botoşani.

– Claudia BREHUESCU

Deja ai votat!
se încarcă...