Peripeții penale pe patru roți

foto arhiva - controalele organizate în trafic de polițiști scot la iveală tot felul de infracțiuni comise de cei aflați la volan

Acțiunile polițiștilor rutieri scot la iveală tot felul de isprăvi comise de botoșăneni. Zilele trecute, polițiștii au deschis trei dosare penale, după tot atâtea incidente descoperite în trafic. Primul caz a fost descoperit de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1, care au oprit în trafic, weekend-ul trecut, pe raza comunei Stăuceni, un autoturism condus de o tânără de 17 ani, din comuna Vorniceni. Verificările aveau să arate mașina i-a fost încredințată de către un tânăr de 18 ani din comuna Mihălășeni, care cunoștea faptul că nu deține permis de conducere. Prin urmare, tinerii vor fi anchetați penal, fata pentru conducere fără permis, iar amicul ei pentru încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

La scurt timp, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit și ei în trafic, pe strada Alexandru Ioan Cuza din orașul Darabani, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani din localitate. Întrucât cel de la volan mirosea a băutură, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vedrea stabilirii alcoolemiei. Când au extins verificările, polițiștii au descoperit că autoturismul nu deține poliță de asigurare obligatorie, motiv pentru care bărbatul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, iar ca măsura complementară i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Totodată, șoferul s-a ales cu un dosar penal, urmând să fie cercetat pentru refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri.

Ultimul caz a fost înregistrat ieri, pe 8 martie a.c., când polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani din comuna Prăjeni. În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii l-au acuzat de conducere sub influența alcoolului.

 

Deja ai votat!