Trimis la pușcărie după ce a ucis un om și l-a rănit pe altul

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Știubieni, trimis în judecată pentru omor și tentativă de omor (n.r. – fapte comise într-o singură noapte), a fost condamnat astăzi de magistrații Tribunalului Botoșani la o pedeapsă rezultantă de 11 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție. Totodată, tânărul, Cristian Pîrvu, s-a ales și cu interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani. Sentința a fost pronunțată după numai două termene de judecată, însă hotărârea magistraților nu este definitivă.

Scenele violente s-au petrecut în noaptea de 23 spre 24 august 2020, pe fondul unui conflict care a avut loc pe terasa unui bar din satul Negreni, comuna Ştiubieni. Atunci, un consătean, Florin T., în vârstă de 48 de ani, i-a cerut tânărului o ţigară, iar acesta din urmă, ofensat de modul în care i s-a adresat consăteanul, a sărit imediat la bătaie.

Spiritele au fost calmate în scurt timp, dar, hotărât să se răzbune, Cristian Părvu a luat o rangă din metal, după care și-a așteptat consăteanul în drum și l-a lovit de mai multe ori în cap cu putere. Rănit, Florin T. a decedat în scurt timp. Ulterior, pe acelaşi drum sătesc, agresorul l-a atacat și pe un alt consătean, Alexandru Sergiu A, care a reușit să scape cu viață.

Reținut pentru cercetări, Cristian Pîrvu a fost arestat preventiv, el fiind și în prezent în spatele gratiilor.

 

Deja ai votat!